Posted by: JanChris | 01/11/2013

Svinsk behandling af Pia Kjærsgaard i Deadline, men bortførsel af/dødstrusler mod kristne er “stilfærdig voksenmobning”

Nu er jeg selv hverken den store beundrer eller foragter af Pia Kjærsgaard, men det interview, Martin Breum netop har begået med hende i Deadline her til aften var rent ud sagt noget svineri. Anledningen var selvfølgelig hendes nye bog, men Breum og Deadline-redaktionen var ikke interesserede i at tale om hendes til dels tragiske baggrund og familieliv, hendes syn på politiske venner og fjender, de turbulente år i Fremskridtspartiet eller som støtteparti for VK-regeringen. Nej, i stedet blev Kjærsgaard konfronteret med en række islam- og muslimkritiske citater, af alt lige fra prominente partifæller som Mogens Camre og Jesper Langballe til medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, fulgt op af spørgsmål om, hvorfor de pågældende dog ikke blev smidt ud af partiet for deres synder? Et meget interessant aspekt, Breum bragte på banen, var i øvrigt hans påstand om, at antallet af massevoldtægter i Danmark – i modsætning til, hvad Pia Kjærsgaard har sagt – er uændret efter de seneste årtiers indvandring. Selvom Rigspolitiet åbenbart har bekræftet den udlægning allerede for 12 år siden, har jeg meget, meget svært ved at tro, det er rigtigt.

Under alle omstændigheder havde Deadline-redaktionen anført af Christoffer Guldbrandsen helt åbenbart haft en fest under planlægningen af aftenens udsendelse, og vi fik da så sandelig også noget for licensmidlerne. Tænk sig: Pia Kjærsgaard har præget dansk politik de seneste 30 år, og så er det eneste, Deadline og DR er interesserede i, når de inviterer hende i studiet, at fremstille hende og DF som racister og fremmedhadere. Den diskussion var – for langt størstedelen af befolkningen uden for DR-byen – fremherskende for en 12-15 år siden og ikke i dag i år 2013, men inden for i det store prestigebyggeri står tiden åbenbart stille. Måske er det fordi, man næsten kun har socialdemokrater, radikale, SF’ere og det, der ligger til venstre derfor, ansat… Eller er det bare mig, der ser spøgelser og er fyldt med fordomme? Næppe, prøv bare at gense Deadline fra i tirsdags, hvor en forarget Nynne Bjerre Christensen havde besøg af historikeren, Bent Jensen, der for nylig fik landsrettens ord for, at han havde såkaldt faktisk belæg for at kalde Jørgen Dragsdahl for KGB-agent. Den dom var den gode Nynne helt tydeligt ikke enig i, og hun forsøgte ikke engang at skjule det under sit forsvar for Dragsdahl og gentagne angreb på Bent Jensen. Han havde ikke bevist noget som helst, han havde krænket Dragsdahls ære, og hvem havde den gode Koldkrigsjournalist egentlig skadet med sit ædle virke? Det var også helt tydeligt efter udsendelsen, at Bent Jensen var meget utilfreds med den behandling, han havde fået.

Den selvsamme Nynne Bjerre Christensen var også vært i Deadline den 6. september, da hun havde besøg af forfatteren og journalisten, Klaus Wivel, i anledning af, at han havde skrevet en bog om kristenforfølgelserne i Mellemøsten. Wivel nævnte i den forbindelse et eksempel med et kristent irakisk lægepar, der havde boet i en lille landsby i nærheden af Mosel. En dag, efter konen var kommet hjem fra arbejde og havde taget sig et bad, fik hun pludselig en Kalashnikov sat for tindingen, blev bagbundet, fik bind for øjnene og blev kørt væk til et sted i umiddelbar nærhed af sit hjem. For at få kvinden på fri fod fik hendes mand at vide, at han skulle skaffe det, der svarede til 700.000 kr. på én nat, og han måtte under ingen omstændigheder tilkalde politiet, hvis han ville se sin kone i live igen. Det hele endte nogenlunde godt: Kvinden blev frigivet, og hendes mand slap med at betale ca. en fjerdedel af det krævede beløb, men der var selvsagt tale om en forfærdelig og traumatisk oplevelse for parret og dets familie. Med det in mente virkede det fuldstændig vanvittigt, at Bjerre Christensen omtalte episoden som den der lidt mere stilfærdige voksenmobning, kan man vist roligt kalde det. Stilfærdig voksenmobning? Ja, når Pia Kjærsgaard og andre DF-politikere udtaler bare den mindste kritik af muslimer er det vist nogle lidt andre gloser, I finder frem, men når der er tale om en bortførsel af- og dødstrusler mod en kristen kvinde er det stilfærdig voksenmobning. I Bjerre Christensens tilfælde vides det med sikkerhed, at hun er, eller i hvert fald har været, langt mere følsom på muslimernes- end på de kristnes vegne. Læs blot, hvad hun skrev i Clement Kjersgaards politiske magasin, Ræson, i 2003:

(…) Syv nuværende og kommende medlemslande insisterer stadig på, at få en henvisning til Europas kristne arv med i EUs nye konstitution, og dermed få skabt et ubrydeligt bånd mellem EU og kristendommen. I princippet vil landene – anført af stærkt katolske Polen – blot henvise til, at Europa traditionelt har været kristen og har en kristen arv. Men når forslaget alligevel har skabt gevaldig debat er det fordi, at henvisningen i praksis vil komme til at virke ekskluderende på andre religioner. Og derfor er ønsket ikke helt så uskyldigt, som det lyder. Religionsdiskussionen i konventet er kulminationen på en sammenkædning af religion og EU, der startede ved murens fald, og som i stigende grad har vundet indpas. Tendensen er farlig, fordi betoningen af kristne værdier i bedste fald marginaliserer muslimer – og i værste fald gør dem til det primære fjendebillede. 

P.S: Læs, hvad Pia Kjærsgaard selv syntes om interviewet i Deadline, ved at klikke her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: