Posted by: JanChris | 23/02/2014

Margrethe Vestager også på tale til EU-kommissærpost – Bødskov kan blive sorteper

Hans Engell skriver i dag i Ekstra Bladet, at det ikke kun er statsministeren, der er i spil til et topjob i EU-systemet – i hendes tilfælde som formand for EU-kommissionen eller, mere realistisk, udenrigspolitisk koordinator – også erhvervs- og økonomi-minister, Margrethe Vestager, nævnes nu som en mulig ny EU-kommissær, hvilket i givet fald ville skuffe den tidligere justitsminister, Morten Bødskov, der har sat næsen op efter netop den post.

Engell skriver – hvilket der næppe er nogen tvivl om – at Vestager i givet fald vil blive afløst af Morten Østergaard som radikal leder, mens Sofie Carsten Nielsen har overhalet udenrigsminister, Martin Lidegaard, som nr. to i det interne radikale hierarki. Det dokumenteres ved. at det er hende, der har fået den vigtige plads i regeringens koordinationsudvalg.

En eventuel udnævnelse af Vestager skulle ses i det samme lys som statsministerens mulige karriereskifte: Begge er EU-file politikere uden de store perspektiver i dansk politik, i og med de borgerlige med anslået 96-98 % sikkerhed – jævnfør ikke alene de seneste- men, på nær en enkelt, samtlige meningsmålinger de sidste 2 1/2 år – vinder næste valg.

Når Engell mener, Vestager kan fortrænge Bødskov fra hans drømmejob, hænger det også sammen med, at han under det danske EU-formandskab ledte et møde blandt medlemslandenes justitsministre, der omhandlede mere grænsekontrol. Dengang blev Bødskov faktisk buhet ud af parlamentet, og vreden var særlig udtalt i den liberale gruppe.

Personligt tror jeg stadig, det er mere sandsynligt, at statsministeren og/eller Bødskov fortsætter deres respektive karrierer i EU-systemet, mens Vestager bliver i Danmark og forsøger at lokke den ikke-uvillige Løkke hen over hegnet, men det kommende halve år vil vise, hvem der får ret.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: