Posted by: JanChris | 04/10/2007

Rønn Hornbech, Svend Auken og Bæk Simonsen sammen på tv i 40 min.!

Overskriften lyder næsten for god til at være sand, men det er den ikke. Sidste torsdag var dette tankeløshedens triumvirat i DR2’s Debatten for at diskutere eftervirkningerne af Muhammed-krisen. På den anden side af bordet stod Jesper Langballe sekunderet af Weekendavisens Arne Hardis, så begge fløje – efter de høje DR-standarder – var næsten ligelig repræsenterede: 3 1/2 mod 1 1/2.

Det er et stressende job at være vært på Debatten – man har kun tre måneders sommerferie, hvorefter man igen skal samle fem gæster til et ugentligt program på 40 min. Som om det ikke er nok, skal man også selv sige velkommen til seerne, når udsendelsen starter og tak for i aften, når den slutter, og hvis de indbudte gæster ikke selv plaprer i munden på hinanden (det gør de heldigvis ofte), kan man sågar blive nødsaget til at stille helt op til fem spørgsmål derimellem. Med de arbejdsbetingelser in mente, er der ikke noget at sige til, værten, Jesper Larsen, hele tiden ser ud som om, han har set et spøgelse.

Det ville være uretfærdigt at betegne Svend Auken som et spøgelse, i Debatten var han tværtimod spillevende og perfid som altid. Blot kan man undre sig over, at en så intelligent mand ikke kan se hykleriet i på den ene side at klage dybt og inderligt over Dansk Folkepartis tone og på den anden side selv overdænge partiet med underlødige fornærmelser, såsom at sammenligne DF’s omtale af muslimer med jødeforfølgelserne i 1930’erne. Birthe Rønn Hornbech levede bestemt også op til den høje standard, hun har sat siden sit hamskifte fra Venstres højrefløj til den kulturradikale venstrefløj. Højdepunktet var, da hun krævede, at man ikke længere skulle diskutere religion i Folketinget. Gæt selv, hvilken religion, hun tænker på, og hvorfor. Om Jørgen Bæk Simonsen kan man kun sige: Den mand skuffer aldrig. Jesper Langballe havde det forståelig nok svært i det selskab, men han fik dog nogen støtte fra Arne Hardis, der i perioder viste, hvorfor mange regner ham for at være én af Danmarks absolut bedste politiske kommentatorer.

Se udsendelsen ved at klikke her.


Kommentarer

  1. Tak for sliddet. Så det dog selv, og er meget enig.

  2. Selv tak, også for indlægget på din blog forleden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: