Posted by: JanChris | 16/10/2014

Mette Reissmann skaber uro hos Socialdemokraterne: Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det

Det er en kendt sag, at Socialdemokraterne systematisk har forsøgt at kopiere Dansk Folkepartis politik på en række områder op til det kommende Folketingsvalg, e.g: stramning i asylpolitikken, skrappere grænsekontrol, forbud mod dyresex etc., selvom de tidligere har latterliggjort, tordnet- og ikke mindst stemt imod de pågældende tiltag i Folketingssalen, men at partiets udlændingeordfører, Mette Reissmann, ligefrem kan finde på at udtale sig som følger: Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det, kommer nu alligevel som noget af en overraskelse for de fleste politiske iagttagere her i kongeriget.

Et godt gæt er, at man i de kommende uger og måneder i endnu mere udpræget grad, end det allerede er tilfældet, vil opleve, at dele af det socialdemokratiske og radikale bagland – mere eller mindre højlydt – protesterer mod regeringens politik og retorik på de ovennævnte områder, og det kan man jo godt forstå, for der er unægteligt tale om hvalvendinger af hidtil uset omfang. Spørgsmålet er så, om de stemmeberettigede danskere hopper på limpinden og finder udmeldingerne troværdige? Til det er der kun at sige, at man hverken skal over- eller undervurdere vælgerne – specielt ikke det første.

Til sidst nogle gamle udtalelser fra medlemmer af regeringstoppen og Morten Bødskov, der som bekendt ikke (længere) tilhører den kategori.

(…) Det er nemlig også værd at bemærke sig, at to ud af de tre højest placerede personer i den socialdemokratiske ledelse i dag, Helle Thorning-Schmidt og Morten Bødskov, indtil for få år siden var deciderede slappere på området. Den socialdemokratiske formand sagde så sent som i maj 2001: Vi skal ikke blive Dansk Folkeparti minus 20 procent. For Bødskovs vedkommende var han i sin tid som formand for DSU leveringsdygtig i en lind strøm af kritiske udtalelser om ikke alene Dansk Folkeparti og højrefløjens holdninger på området, men også en stram udlændingepolitik i det hele taget: I oktober 1997 sagde han således: Vi er trætte af at se forskellige socialdemokrater placere sig til højre for Birthe Rønn Hornbech (dengang anset for at være den barskeste borgerlige politiker på området) i flygtningedebatten. I august 1999 udtalte han om den socialdemokratisk/radikale regerings! udlændingepolitik: Nu er Danmark blevet foregangsland, når det gælder juridiske spidsfindigheder til at lukke færrest mulige flygtninge ind i landet og sikre sig, at flest mulige sendes retur igen. To måneder senere blev der skruet endnu mere op for retorikken: Sandheden er, at Danmark har én af Europas mest restriktive udlændingelove. Danmark er stort set lukket for flygtninge og indvandrere. (…) Sandheden er, at Dansk Folkeparti ikke er dansk, og at de etablerede politiske partier gør en fejlslutning af dimensioner ved at lade deres svar i udlændingespørgsmålet diktere af den ekstreme højrefløjs usmagelige kampagne.

B.T, 22. november 2001

Mette Frederiksen advarer mod, at Socialdemokraterne kaster sig ind i strammerkapløbet: Hver gang vi træder et skridt til højre, er der andre, der tager to. Vi kan ikke vinde slagsmålet.

Berlingske, 24. november 2001

Mette Frederiksen kommenterer et forslag om at hæve grænsen for, hvornår man kan få familiesammenføring fra 18 til 21 år: Det er principielt og grundlæggende problematisk, at man som politiker vil blande sig i, hvem folk gifter sig med.

Politiken, 1. februar 2002

Efter valget leverede Mette Frederiksen igen en opsang til partiledelsen: Vi kan lige så godt være ærlige. Vi i Socialdemokratiet har båret ved til den nationale løgn om, at antallet af indvandrere var det store problem frem for at fokusere på integration.

Berlingske, 21. september 2003

Mette Frederiksen var loren ved, at Socialdemokraterne gik med i et udlændingepolitisk forlig med Dansk Folkeparti og VK-regeringen: Min personlige holdning er, at jeg kun nødtvungent samarbejder med Dansk Folkeparti. Det kan ske på helt konkrete praktiske politiske punkter, hvor de er en del af flertallet. Det handler om den parlamentariske virkelighed.

Mette Frederiksens gamle citater stammer fra en artikel skrevet af Berlingskes Politiko.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: