Posted by: JanChris | 02/10/2014

Vær beredte: I morgen begynder et veritabelt mediemæssigt tæppebombardement af Lars Løkke

Kommunikationseksperter taler altid om, hvor vigtigt det er at være pro-aktiv og godt forberedt. Jeg håber, Venstre i almindelighed og Lars Løkke Rasmussen i særdeleshed har lyttet til de råd, for formentlig i morgen og senest lørdag begynder et veritabelt mediemæssigt tæppebombardement af Venstres formand. Tidspunktet er selvfølgelig ikke tilfældigt: Venstres landsmøde, der netop begynder på lørdag, skal ødelægges og opmærksomheden i stedet drejes over på Løkkes mangelfulde livs- og embedsførelse. Det vil bl.a. ske i en ny bog, der udkommer på People’s Press inden for få uger, og som er skrevet af B.T.-journalisterne, Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog. Det er allerede inden udgivelsen kommet frem, at bogen bl.a. vil beskæftige sig med Løkkes privatøkonomi og de affærer, han angiveligt har haft med partifællen, Sophie Løhde, og kendis-præsten, Kathrine Lilleør. Hvilken relevans de har for Løkkes politiske virke, må stå hen i det uvisse, og, hvis forlydenderne taler sandt, er der under alle omstændigheder tale om nye, lave standarder inden for dansk journalistik. I den forbindelse holder en evt. sammenligning med historien om, at Stephen Kinnock er bi-/homoseksuel, ikke vand. Oplysningen stammede som bekendt fra statsministerparrets egen skatterådgiver og kom kun – på ægteparrets eget initiativ – frem i forbindelse med Skattesagskommissionens arbejde.

Hvorom alting er: B.T. vil i de kommende dage og uger bringe uddrag fra bogen og dermed utvivlsomt gøre Løkke endnu mere populær i befolkningen, end han allerede er… En ulykke kommer dog sjældent alene, og sådan er det heller ikke i Løkkes tilfælde. Om ca. en måned – og vel at mærke altså efter Løkke-bogen er kommet på markedet – udkommer der en anden bog på samme forlag, på 361 sider, skrevet af Henrik Qvortrup, og hvis der er én ting, der er sikkert vedrørende den mand, er det, at han ikke kan udstå Løkke – følelsen er gensidig, hvis nogen skulle være i tvivl. Qvortrup er som bekendt uden fast arbejde for tiden, efter at være blevet fyret for sin andel i Se & Hør-skandalen, og for at kunne opretholde en indtægt, der kan sammenlignes med de kronede dage som magtfuld kommentator, er han nu bl.a. slået ind på forfattervejen. Qvortrup er sig dog meget bevidst om, at hans bog kun vil blive en sællert, hvis den indeholder opsigtsvækkende eller ligefrem sensationelle afsløringer, og det er denne skribents bedste bud, at de meget vel kunne komme til at omhandle Løkke, som Qvortrup også kender fra sin tid som rådgiver for Anders Fogh fra 1998-2000. Qvortrup har tidligere beskrevet Løkke som en mand med smag for spiritus, fest og kvinder.

Men ak, det bliver meget værre for Løkke. Hans søster er anklaget for at have franarret et retarderet ægtepar mere end en halv mio. kr., og den historie har Ekstra Bladet og Poul Madsen selvsagt kastet sig over med glubsk appetit i håbet om at kunne trække tråde helt op til Venstre-ledelsen og Løkke selv, eller i det mindste få det fremstillet som om, fusk, svindel og humbug ligger i Løkke-familiens gener. Moralske skrubler har Poul Madsen, som alle ved, ingen af, og der er ingen tvivl om, at det stadig nager ham, at han ikke – mere eller mindre egenhændigt – fik væltet Løkke af pinden som Venstre-formand efter sin avis’ propagandakampagner om henholdsvis Løkkes GGGI-rejser og Venstres tøjindkøb på hans vegne. Madsen vil utvivlsomt fortsætte kampen for at få Løkkes skalp helt frem til valgdagen næste år. I den forbindelse har han fuld støtte fra et andet medlem af JP/Politiken-koncernen, Jyllands-Posten, hvis nyhedschef, Pierre Collignon, for få dage siden specifikt roste Ekstra Bladets kampagnejournalistik rettet mod Venstre i almindelighed og Løkke i særdeleshed og over for denne skribent fastslog, at Vores journalistik har aldrig været “borgerlig”. Heldigvis. Den er fri og kritisk – også mod borgerlige partier. Godt at høre. Personligt har jeg da også haft svært ved at opfatte journalistik lavet af bl.a. tidligere medlemmer af Enhedslisten og i øvrigt en flod af ditto Politiken-journalister som borgerlig, og nu er det da også én gang for alle slået fast, at borgerlige holdninger i Jyllands-Posten i bedste fald kommer til udtryk i lederartiklerne. Nej, vent: Lars Olsen og Bettina Post er da også borgerlige, er de ikke?

Jyllands-Posten har sammen med Berlingske, hvis koncerndirektør, som det nok er de fleste bekendt, er den troende socialdemokrat, Lisbeth Knudsen, også kastet sig over en anden prekær sag for Løkke og Venstre: Den revisor, der i 13 år hos Deloitte har haft ansvaret for revisionen af Venstres partiregnskab, har været medlem af partiet i 23 år. Den historie var godt nok også fremme i 2011, men nu er det altså tiden til at tage en ny tur med den i manegen,

Alt imens arbejdes der stadig på at finde mere skidt om Venstres tøjindkøb på Løkkes regning, hans rejser med GGGI og meget andet godt fra havet. Man skal jo huske på, at vi i øjeblikket har den suverænt mest upopulære regering i Danmarkshistorien, ja måske endda europæisk historie. Den har kun haft flertal i tre ud af ca. 400 meningsmålinger siden valget i 2011 – sjovt nok netop i forbindelse med Løkkes såkaldte skandalesager – og den kan udelukkende opnå genvalg, hvis der igen opstår uro om Løkkes person. Andre muligheder findes ikke. Den nuværende regering vinder ikke på sin politik. Til dette, knap så ædle, formål tages alle metoder i brug, og denne gang er der ingen tvivl om, at medierne er på det nuværende flertals side.

Personligt havde jeg gerne set Løkkes afgang i sommeren 2014, men jeg var dybt imponeret over, hvordan det lykkedes ham at narre alle kommentoraklerne og blive siddende på sin post, og omvendt var jeg dybt forarget over, hvordan Ekstra Bladet – med støtte fra samtlige andre store medier – slagtede Løkke i avisens personlige vendetta mod ham.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: