Posted by: JanChris | 15/09/2014

Svenskerne er et fortabt folkefærd med et glimt af håb

Hvis man læser de svenske aviser og især deres lederartikler efter Sverigedemokraternas valgtriumf søndag aften – partiet fik 12,9 % af stemmerne på trods af en helt ubeskrivelig dårlig og svinsk behandling i de svenske medier – er der ingen som helst erkendelse at finde af, at man er nødt til at tage partiet og dets store vælgergrundlag alvorligt, og at det hele ikke kan affærdiges med racisme, nazisme og fremmedfjendskhed. Tværtimod hetzes der videre á la: Så har det bruna Sverige vuxit fram og Du är en av 87 procent – ta ställning mot rasism. Sidstnævnte logik blev også brugt af bl.a. Stefan Löfven og Mona Sahlin på valgnatten. Svenskerne er hastigt på vej mod deres egen undergang. De bliver simpelthen ikke klogere, og det er helt forfejlet, når man taler om, at de er der, hvor Danmark var i ’90erne. Nej, Sverige er lysår væk fra selv det stenalderstadie i dansk udlændingedebat.

Alt i alt har det – ligesom det var tilfældet for fire år siden – været en chokerende oplevelse at følge med i den svenske valgkamp. Når der alligevel er et glimt af håb for det smukke land mod nord, skyldes det, som nævnt ovenfor, at hver syvende-ottende svenske vælger trods alt har valgt at modsætte sig indoktrineringen, hjernevasken, det psykiske og fysiske pres, den ikke-hemmelige stemmeafgivning etc. for at sætte sit kryds ved Sverigedemokraterna, der ganske rigtigt ikke er en forsamling udelukkende bestående af kordrenge, men dog på ledelsesplan og i de fleste organisationslag er et gennemført demokratisk parti. Hvad alle de mange tusinde medlemmer måtte skrive anonymt på diverse internetfora kan Jimmie Åkesson og co. ikke gøres personligt ansvarlige for. I øvrigt kunne man vist godt argumentere for, at beskytterne af den gode tone, de såkaldte anti-racister, selv har den grimmeste sprogbrug, for hvilke anstændige mennesker går rundt og kalder en så saglig og lødig politiker som Jimmie Åkesson for nazist, racist, fascist etc? Den sprogbrug siger vist mere om afsenderen end om modtageren og ville aldrig holde i en retssag. Nå, jo, måske alligevel, for i Sverige er enhver, der sætter spørgsmålstegn ved at importere i hundredetusindevis af uintegrerbare og religiøst og kulturelt afvigende mennesker fra Afrika og Mellemøsten jo at betegne som sådan.

P.S: I kommentarsporet til denne metervareleder om Sverigedemokraterna skrevet af en person med en historisk indsigt, der kan ligge i et knappenålshoved og en retorik som en beruset værtshusgæst, må man trods alt sige, der skrives mange virkelig fornuftige ting, f.eks. det nedenstående:

Jocke Pettersson

Den här taktiken med att kalla SD för fascister, rasister, nazister etc, frysa ut dem och föra mediala drev, hur har den fungerat de senaste fyra åren tycker ni? Om inte (stora delar av) media och de andra partierna kliver ur sandlådan och börjar diskutera saker så får ni väl hitta på en #viär45% hashtag till nästa val…

Jag röstar borgerligt men var fruktansvärt nära (ångrade mig mer eller mindre på väg till vallokalen) att lägga min röst på SD i riksdagsvalet bara pga hur de behandlas. Hade jag sett Expressens senaste tilltag på morgonen innan jag gick iväg och inte efteråt när jag kom hem så hade det högst troligen tippat vågskålen till SDs fördel. Det finns få saker folk ogillar mer än att få nerkört i halsen vad de ska tycka och tänka, speciellt från självutnämnda godhetsapostlar från Södermalm och Äppelviken…

P.P.S: Der har været jordskælv i Sverige i dag til omkring 4 på Richter-skalaen. Hvad mon det i går blev målt til?


Kommentarer

  1. 12.9 på Schyman-skalaen 😉


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: