Posted by: JanChris | 24/05/2014

De sidste hetzekræfter sættes ind mod Morten Messerschmidt – medieyndlingen Marlene Wind går fri

Som Morten Messerschmidt sagde i fredagens udgave af det politiske magasin 1240 K på TV2 News har noget af det mest bemærkelsesværdige ved EU-valgkampen været, hvor enormt mange kræfter hans politiske modstandere – og det vil i denne sammenhæng sige alle andre partier end Dansk Folkeparti, herunder Venstre, og medierne set under ét – har brugt på at angribe ham personligt og politisk. Det skyldes selvsagt, at Messerschmidt, sine fejl og mangler til trods, er den fagligt og retorisk dygtigste og mest karismatiske af alle kandidaterne ved EU-parlamentsvalget. Han er helt sikkert heller ikke den mindst troværdige, som det ellers blev påstået i en grotesk måling i Berlingske i sidste uge, for kan det virkelig passe, at en mand med så ekstremt lav en troværdighed kan få så mange personlige stemmer, at det ikke er usandsynligt, han vil være i stand til at slå Poul Nyrup Rasmussens rekord som den danske EU-parlamentariker, der har fået flest stemmer gennem tiderne? Nyrup fik knap 408.000 i 2004. Ved nærmere eftertanke giver det vist ikke rigtig mening, eller gør det Berlingske? For fem år siden nåede Messerschmidt op på 284.500 stemmer, selvom han to år forinden af B.T. var blevet fremstillet som en fordrukken, heilende nazist. Som bekendt findes der inde i enhver DF’er en frådende nazist, der bare venter på at slippe ud og vise sit sande, ækle fjæs.

Hvor farlig Messerschmidt er for de EU-file partier kunne man se i fredagens udgave af Politiken, hvor vores kære statsminister i egen høje person gik til angreb på hans forslag om et dansk velfærdsforbehold, der skal sikre, at borgere fra andre EU-lande ikke uden videre kan få ret til velfærdsydelser i Danmark. Det er de facto at sidestille med et ønske om dansk udmelding af EU, lyder det fra den selvsamme person, der i 2002 gik ind for, at udlændinge først efter syv års optjening skulle have ret til de pågældende ydelser. I 2009 ville hun i øvrigt også have den gamle grænsekontrol tilbage, men det er en helt anden historie.

Til at bedømme, hvem der havde ret i ordstriden mellem Thorning-Schmidt og Messerschmidt, havde TV2 News fredag eftermiddag hidkaldt den altid neutrale, ikke-politiserende eller EU-propaganderende super-duper-ekspert, professor, orakel m.m., Marlene Wind, der til min store overraskelse – ved nærmere eftertanke er chok nok et bedre ord – kunne meddele, at det skam var statsministeren, der havde ret. Danmark kan ikke få et forbehold, for tiderne er ikke længere til det, og det hele var egentlig meget simpelt: Danmark må gøre, som vi vil, så længe vi ikke diskriminerer. Dybt beroliget ved tanken om, at alle arbejdende EU-borgere, der opholder sig i dette lille kongerige højt mod nord, er fuldstændig sidestillede med vi jævne grisefarvede danskere, kunne jeg endelig trække vejret roligt igen.

Ahh, hvor er det godt, vi har Marlene Wind. Hvad skulle vi dog gøre uden hende, denne hinsides enhver tvivl, eller i hvert fald med en til sikkerhed grænsende sandsynlighed, uvildige kvinde, der er så overvældende klog og indsigtsfuld, at de danske medier for anslået (og lidt overdrevne) 95 % vedkommende ikke er i stand til at finde andre EU-eksperter end netop hende, når forskellige sager og emner skal udlægges og vinkles på den helt rette måde.

Marlene Wind er så fantastisk, at hun aldrig – never, nie, jamais, nunca – tager fejl, og hvis hun gør, giver vi da bare… Morten Messerschmidt skylden. Ja! Morten Messerschmidt. Nu er det anden gang – i dette tilfælde dagen før EU-parlamentsvalget – at et stort dansk medie vælger at give ham hele skylden for et udsagn, Wind er kommet med. De gider øjensynligt ikke engang at undersøge, om Winds afvisning af at have sagt noget lignende holder vand, men tager blot hendes ord for pålydende.

Sagen drejer sig endnu engang om, at Messerschmidt i 2011 har sagt, at op mod 80 % af dansk lovgivning kommer fra EU. Det, mener to unge forskere, er voldsomt overdrevet, og de vurderer i stedet, at det reelle tal er mellem 10 og 20 % og måske op til 40 %, hvis man foretager en meget generøs optælling. Hvorom alting er: Marlene Wind har de facto og umisforståeligt udtalt det nedenstående til Altinget.dk i februar 2010:

(…) Hvor afgørende er EU egentlig for dansk politik?

Meget afgørende – også mere afgørende end de fleste nationale politikere vil indrømme. 80% af al national lovgivning udspringer på den ene eller anden måde af lovgivning, forslag og domme fra EU. 

Det, Wind siger, kan ikke misforståes, men alligevel er det ikke hende, men Messerschmidt, medierne kaster sig over. DR’s Detektor gjorde nøjagtig det samme for ca. et halvt år siden. Man kan med rette bebrejde ham at have brugt Wind som kilde, men det ændrer ikke ved, at en germanofil som undertegnede kun kan konkludere én ting ud fra mediernes uligebehandling af Messerschmidt i forhold til EU-oraklet med de rigtige meninger: Man merkt die Absicht und wird verstimmt.

P.S: Det bedste ved, at EU-parlamentsvalget snart er overstået, er, at der nu går fem år, før vi igen hører noget til Margrete Auken. Hvordan nogen kan finde på at stemme på den …….. kvinde, rækker ud over min fatteevne, og jeg vil ikke lægge skjul på, at det ville gøre mig lige så glad, som den daværende Newcastle-manager, Kevin Keegan, i sin tid ville have været for at vinde mesterskabet foran Manchester United, hvis hun ikke blev genvalgt i morgen. Onde-, men – er jeg bange for – ikke ualmindelige tanker i Danmark efter at have oplevet denne …… kvinde adskillige gange under valgkampen. For sit eget vedkommende er hun i bedste Uffe Ellemann-Jensen-stil sikker på, at den er hjemme, og at hun allerede nu kan fejre sit genvalg.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: