Posted by: JanChris | 09/05/2014

Tilhængere af grænsekontrol udskammes i offentligheden, men et flertal af EU-borgerne, bl.a. i Danmark og Tyskland, støtter tanken

Vi lever i et land, hvor ønsket om at genindføre told-/grænsekontrol af den herskende klasse – politiske partier fra venstre til højre (med en enkelt undtagelse), medier, såkaldte eksperter, á la den elskelige og ubestridt upartiske Marlene Wind m.fl. – ikke alene opfattes som himmelråbende forkasteligt og naivt, men ligefrem illegitimt. Tænk sig, at det er kommet dertil, at man skal fremstilles som en mentalt og moralsk tilbagestående person, hvis man ikke mener, alle og enhver skal kunne suse ind over de danske grænser uden at vise nogen som helst form for legitimation. En lille del af dem, der har meget travlt med at udskamme det, der faktisk er en endog meget stor del af den danske og europæiske befolkning, udgøres endda af personer med en kommunistisk fortid, hvormed de altså, i enkelte tilfælde, helt indtil for 23-25 år siden støttede diktaturstater i selvsamme Europa, der ikke alene havde hermetisk lukkede grænser (Berlin-muren o.l.), men ligefrem i adskillige tilfælde skød og dræbte grænseoverløbere. Kan I se hykleriet og stadig huske, hvad I mente, Thorning-SchmidtBarroso og co? Førstnævnte advokerede i øvrigt ved det seneste EU-parlamentsvalg i 2009 for følgende synspunkt: Jeg vil have den gamle grænsekontrol tilbage. Husker du at fortælle det, når du er på jobansøgningsturné i EU, Helle?

Som nævnt ovenfor ser EU-borgerne under ét, herunder også de propaganda-påvirkede danskere, diametralt anderledes på told-/grænsekontrol, end medierne unisono giver indtryk af. For tre år siden, da VKO indførte forøget toldkontrol ved de danske grænser, vakte nyheden også stor opstandelse i udlandet, herunder ikke mindst i vores naboland, Tyskland, og jeg besluttede mig derfor for at læse kommentarerne til emnet på en lang række velbesøgte hjemmesider, herunder Bild.de (de flere tusind! indlæg er i dag fjernet), hvor det, der i årtier var intet mindre end Europas største avis, Bild-Zeitung, har hjemme, og Welt.de, der huser den store konservative avis Die Welts online-version. Konklusionen var, at mens avisernes redaktionelle linje var mindst lige så fordømmende, som det var/er tilfældet med de danske medier, bakkede de tyske læsere i overvældende grad op om det danske initiativ og mere eller mindre tryglede deres egne politikere om at gøre det samme. En meningsmåling på sidstnævnte avis’ hjemmeside viste da også, at 84 % af brugerne svarede ja til spørgsmålet: Er De for genindførslen af grænsekontrol ved den tysk-danske grænse. Kun en sjettedel var imod. Alle andre meningsmålinger viste også et-, dog noget mindre, flertal, uafhængigt af, om det drejede sig om indbyggere i det, der indtil 1990 var DDRØstrigSchweiz eller andre EU-lande set under ét. I Danmark varierede målingerne fra dødt løb mellem tilhængere og modstandere af told-/grænsekontrol til klart flertal for førstnævnte på trods af den førnævnte udskamning af dem, der ikke kan se velsignelserne ved de vidtåbne ladeporte. I den forbindelse er det værd at bemærke, at et meget stort flertal af de borgerlige vælgere støttede grænsekontrol, og blandt de politikere fra andre partier end Dansk Folkeparti, der også var positive over for tanken, var såmænd en, dengang, prominent Venstre-mand, Fredericias daværende borgmester, Thomas Banke.

Men hvor stammer denne fundamentalistiske udlægning af den frie bevægelighed fra? Den kan jo på sin vis sammenlignes med en bogstavtro fortolkning af koranen, der mild sagt heller ikke fremtræder særlig smuk, når den bliver ført ud i livet i sin reneste form (eller nogen som helst form for den sags skyld). Åbner de selvsamme EU-fundamentalister også alle døre og vinduer i deres egne huse og lejligheder på vid gab, før de tager på arbejde, i sikker forvisning om, at hvis den pensionerede genbo lige kigger ind, når vedkommende er ude at lufte hunden, kan intet ubehageligt ske? Jeg forstår det simpelthen ikke. Tror disse bogstavtro anti-nationalister ikke, at Danmark ville være forskånet for sin status som EU’s mest indbrudsplagede land overhovedet (næstmest- i hele Europa), hvis det ikke havde været for de pivåbne grænser? Tror de ikke, at rumænske bander ville tænke sig om en ekstra gang, inden de arrangerede de såkaldte indbrudsrejser til Danmark, hvis de skulle vise pas ved grænseovergangene? Tror de virkelig ikke, at der er en sammenhæng mellem de åbne grænser og det stigende antal af hjemme- og gaderøverier her i landet? Tror de ikke, at antallet af østeuropæere i danske fængsler ville falde ved indførslen af bare et minimum af permanent kontrol ved de danske grænseovergange? Mener de oprigtigt, at realiseringen af en utopi er vigtigere end danskernes sikkerhed, tryghed og ultimativt liv og helbred? Åbenbart.

Lad mig til sidst sige, at jeg er meget skuffet over den kampagne, Venstre har lanceret i dag, og som netop er rettet mod Dansk Folkeparti og partiets ønske om told-/grænsekontrol. Ikke alene er den plat og unuanceret og nærmest et spejlbillede af lignende tiltag fra venstrefløjen – e.g. billedet af en rød-hvid grænsebom på en mark – den er også udtryk for, at snæversynede parti-interesser åbenbart vejer tungere for Lars Løkke og co., end at den borgerlige blok skal fremstå som en samlet opposition frem til næste valg, for lad os bare sige det, som det er: Venstre ville ikke have lavet denne kampagne, hvis partiet stadig førte stort i meningsmålingerne op til EU-parlamentsvalget og det kommende Folketingsvalg. Når det er sagt, tror jeg, partiet forregner sig, og at angrebene på Messerschmidt og co. kun vil styrke DF og svække Venstre og partiets spidskandidat ved EU-parlamentsvalget, Ulla Tørnæs. På trods af, at synspunktet som nævnt ovenfor er mere eller mindre illegitimt i det danske samfund – i hvert fald i offentligheden – er jeg ikke det mindste i tvivl om, at Venstres egne vælgere er langt mere enige med DF i dette spørgsmål, end de er med deres eget parti. Så hvorfor altså udpensle det forhold i offentligheden og måske presse sine vælgere lige hen i armene på Dansk Folkeparti? Jeg kan ikke helt se logikken, selvom Venstre sikkert har haft fokusgrupper m.m. til at undersøge sine vælgeres holdning til spørgsmålet.

P.S: Støt Omnial ved at klikke her.


Kommentarer

  1. God artikel.

    Kan vi ikke få dig skiftet ud med Qvortruppen? Du er super dygtig og fortjener klart mere anerkendelse…

  2. Tak skal du have, det er dejligt at høre. Desværre tror jeg ikke, jeg er inde i billedet som Qvortrup-afløser, men hvis det kunne blive en kommentator, der bare er nogenlunde tilstræbt objektiv, ville det også være til at leve med.

  3. Du ville ellers være helt rigtig. Dit arbejde er baseret på knivskarp logik, så jeg kan ikke se, hvordan man kan være uenig i dine analyser… Henrik Qvortrup er smart, han er bare ikke så smart som dig.

  4. Tusind tak, men jeg tror nu, du overvurderer mine evner. I øvrigt også mange tak for din økonomiske støtte. Den er meget værdsat.

  5. Det tror jeg ikke, at jeg synes – du er klar over, at du er ret velbegavet, ik´ Hr. Christensen? Well, you kinda are and it’s kinda obvious.

    Selv tak.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: