Posted by: JanChris | 29/04/2014

Henrik Dahl vil i Folketinget for Liberal Alliance – men overvejede De Radikale og stemte på Venstre ved sidste valg

Spændende, interessant, godt gået af Liberal Alliance, men partiets nye Folketingskandidat, Henrik Dahl, der er tidligere SF’er og socialdemokrat og ditto ægtefælle til den socialdemokratiske undervisningsminister, Christine Antorini, overvejede at sætte sit kryds ved De Radikale og endte med at stemme på Venstre ved det seneste valg. Hør selv her fra ca. 3.20 min. og læs mere her. Det sagde han i hvert fald i radioprogrammet, Cordua & Steno, den 3. november 2011.

Man kan spekulere over, hvorfor Dahl nu 2 1/2 år senere pludselig bliver Folketingskandidat for Liberal Alliance – en mulig grund kunne jo simpelthen være, at LA har givet ham tilbudet, mens Venstre ikke har. Under alle omstændigheder mente han i efteråret 2011 ikke, at der er nogle partier, jeg synes er super-fantastiske, ligesom han talte for, at en vis form for kapitalisme-kritik var nødvendig. Derudover betegnede han sig selv som en person, der gerne vil have, at man fremmer en social-liberal dagsorden. Det står i modsætning til det livssyn, han har noteret sig hos sine liberale venner, reduktionisme, hvor man reducerer alting til økonomi. Den tankegang kan Dahl ikke følge: (…) Man kan slet ikke forestille sig, at man kan adskille økonomi og politik. Man kan slet ikke forestille sig, at en kapitalistisk økonomi kan fungere, uden man har en stat, som regulerer og laver lov og orden. (…) Sådan en økonomisk fundamentalisme; den er jo åbenlyst forkert, det kan man sige sig selv… Så skulle Somalia være ét af de bedste steder i verden, fordi der ikke er nogen stat. Med ovenstående in mente kan Dahl godt forstå, hvis det lyder som om, han er en smule konservativ, men han vil hellere se sig selv som pragmatiker, fordi han ikke i den rene form opfatter sig selv som hverken socialist, konservativ eller liberal.

Hvorom alting er: Hvis Henrik Dahl virkelig er LA’er med hele sit hjerte, er han et scoop for partiet: en begavet debattør, der kan tale om andet end økonomi, hvilket for mig at se netop er Liberal Alliances største svaghed: Det hele drejer sig om skat, økonomisk politik og til dels personlig frihed, mens andre emner kun omtales af nødvendighed eller slet ikke.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: