Posted by: JanChris | 11/02/2014

Det går godt i Danmark: Fnisende 15-årig i retten: Jeg trampede 71-årig mand i hovedet 20-30 gange

I tirsdagens udgave af Ekstra Bladet kan man ud over et ganske interessant lille interview med Ole Birk Olesen om politisk principfasthed og ideologi bl.a. læse om et meget omtalt overfald på en 71-årig mand i november sidste år på Tårnby Torv. De tre drenge på henholdsvis 15, 15 og 18 år, der stod bag voldsorgiet, fortalte i går i Københavns Byret om deres bedrifter, hvorunder den ene af de tre, en 15-årig, efter eget udsagn trampede den 71-årige i hovedet 20-30 gange. Vi tager den lige én gang til: Han trampede ham i hovedet 20-30 gange! Da manden efterfølgende prøvede at komme op, blev han sparket et par gange – for ligesom at være på den sikre side. Den anden 15-årige tilbød at filme de lystige løjer, men det mente hans to fredfyldte venner ikke var en god idé. Til gengæld bidrog den 18-årige en lille smule til festlighederne, da han også kom til at trampe manden et par gange i hovedet, men i hans tilfælde var det helt forståeligt, for hvordan kunne han ellers reagere, når nu den uopdragne mand havde tilladt sig at råbe efter hjælp? Ja, hvor var hjælpen i øvrigt? Udbyttet af anstrengelserne var på hele 500 kr., og mon ikke de friske og fnisende ungersvende mener, det har været det hele værd?

I artiklen kan man desuden læse, at de tre drenge før overfaldet havde været på Christiania og derfor var noget skæve, da de viste deres kvaliteter udi især hovedtrampsgymnastik. Den følelse var ikke ny for den mest voldelige af de tre, der er misbruger af hash og andre stoffer. Det var dog ikke noget, der fik ham til at takke ja til to tilbud om at blive indlagt på et behandlingshjem for at blive kureret for sin hashpsykose. Den 18-årige af irakisk herkomst, der i februar 2012 fik en betinget udvisningsdom for et røveriforsøg, fornøjer sig for sit vedkommende med at tage- og sælge kokain, samtidig med, han er diagnosticeret med ADHD, den samme lidelse også den anden 15-årige dreng kan skrive på sit CV.

Ja, det går godt i Danmark, og det er svært at argumentere for, at det ikke har noget med indvandringen at gøre, for hvis jeg husker 20-25 år tilbage, har jeg meget svært ved at erindre tilsvarende episoder med etniske danskere involveret. Et knytnæveslag var vel stort set det allerværste, man kunne komme ud for dengang. I den sammenhæng kan jeg virkelig godt se, at Dansk Folkepartis retorik om muslimer fremstår som ét af Danmarks helt store problemer. Er det dem, der vil begrænse antallet af disse episoder for at mindske forekomsten af først og fremmest menneskelig lidelse – tænk over det: menneskelig lidelse, hvad er vigtigere at forhindre? – og, i den henseende, sekundært: massive økonomiske omkostninger for skatteborgerne, der er de onde?  Eller passer den betegnelse i virkeligheden bedre på dem, der i naivitet og misforstået godhed endnu den dag i dag, hvor man skulle tro selv de allermest fatsvage og argumentresistente havde set lyset, fabler løs om, hvor apartheid- og Hitler-agtigt det er, hvis man selv vil være en lille smule herre i eget hus og derfor mener, der – belært af erfaringerne – er al mulig grund til at se en lille smule mere skeptisk på personer fra Mellemøsten og Afrika med tilhørende særlig religiøs overbevisning end på alle andre, der måtte have planer om at slå sig ned her i kongeriget?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: