Posted by: JanChris | 06/02/2014

End ikke i regeringen selv tror man på genvalg – afgået transportminister og kommende SF-formand spår VKOI-valgsejr

Citatet nedenfor siger vel egentlig alt: Ikke engang internt i den siddende regering tror man på, at det er muligt at vinde det kommende Folketingsvalg, der senest skal afholdes i efteråret 2015. Det er i hvert fald den konklusion, man må drage af ét af de svar, den formentlig kommende SF-formand, Pia Olsen Dyhr, kom med i et interview til Ritzau her til aften:

(…) Når vi kommer til det næste valg, tror jeg desværre, at Lars Løkke Rasmussen (V) sammen med de øvrige Dalton-brødre tager over. Det er trist, men det, der er vigtigt, er, at SF er klar til om fem til seks år at sidde i regering igen.

Med udtalelsen gør Olsen Dyhr det klart, at hun ikke er alt for imponeret af styrken i den regering, hun indtil for få dage siden selv var en del af, men hun sætter også ord på det åbenlyse: SR-regeringen inklusive parlamentarisk grundlag har så godt som allerede tabt næste valg. Kun politisk force majeure i form af ikke én, men to GGGI-sager á la den, Lars Løkke var involveret i sidste år, kan forhindre, at de borgerlige genvinder regeringsmagten. Skulle man sætte procenter på, er der vel 96-98 % chance for, at vi snart får borgerlige politikere på ministertaburetterne. Ingen regering er nogensinde kommet tilbage efter at have været så langt bagud i meningsmålingerne som den nuværende, og hvorfor skulle det lige netop ske for denne regering, den mest upopulære i Danmarkshistorien? En forbedring i økonomien er mulig, men løfte- og tillidsbruddene heler aldrig.

Apropos Pia Olsen Dyhr, tror jeg ikke, man skal undervurdere hende. Hun er ganske godt begavet og har i modsætning til Margrethe Vestager og Helle Thorning-Schmidt en behagelig- og sympatisk udstråling. Hvis hun kan inddæmme- eller helt slippe af med de mest ekstreme venstrefløjselementer i sit parti, kan hun meget vel ende med at tage stemmer fra både Socialdemokraterne og Enhedslisten. Hun behøver bestemt ikke at være noget dårligt valg til den post, hun allerede var tæt på at beklæde i 2005.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: