Posted by: JanChris | 13/11/2013

Afslag på opholdstilladelse i Danmark? Klag til DR- eller TV2-domstolen!

Den følgende artikel fra oktober 2007, der dengang også blev offentliggjort i Berlingske Tidende, må stadig – med små nuanceforskelle – siges at være meget relevant i dag i år 2013:

Hvis man som udlænding har fået endeligt afslag på permanent opholdstilladelse i Danmark, hvad enten det er som asylansøger, efter indgåelse af ægteskab med en dansker, eller familiesammenføring, skulle man umiddelbart tro, at alt håb var ude. Sådan er det også for langt de fleste, men for en lille gruppe mennesker forholder det sig anderledes. Der er tale om personer, der får deres sager behandlet ved den allersidste retsinstans i Danmark: DR- og TV2-domstolene.

Det er som nævnt kun de færreste forundt at komme så langt, men hvis man slipper igennem nåleøjet, er chancerne for at vinde til gengæld særdeles gode. DR- og TV2-domstolenes afgørelser har godt nok kun vejledende karakter, men da retssagerne ikke sjældent overværes af langt over 1 mio. tilhørere om dagen og derfor nyder stor omtale i selv de alleryderste afkroge af landet, vælger den sidste officielle retsinstans i skønsmæssigt 80 – 90% af tilfældene at følge domstolenes anbefalinger.

I visse kredse har der været udtrykt bekymring for, om DR- og TV2-domstolene kunne nå at behandle de sager, de tager op, grundigt nok, al den stund sagsbehandling og domsafsigelse normalt kun tager 3-5 min. Desuden er der blevet sat spørgsmålstegn ved domstolenes uvildighed. Kritiske røster mener, der er en udtalt tendens til at lade egne følelser og politiske holdninger påvirke dommene, ligesom det ofte kun er den klagende part, der kommer til orde.

Enkelte uforbederlige kværulanter har også fremført det argument, at det ikke er rimeligt over for de udlændinge, der, efter at have fået afslag på opholdstilladelse ved alle officielle retsinstanser i Danmark, ikke får mulighed for at få deres sag behandlet ved DR- eller TV2-domstolen, hvor chancerne for succés stiger eksplosivt.

Efter alt at dømme er der dog ikke et eneste kritikpunkt, der holder vand. Tværtimod er der grund til at glæde sig over, at DR og TV2 – ud over alle de andre fortræffelige produkter, de leverer til deres seere og lyttere – også er begyndt at vise samfundssind ved at aflaste de hårdt pressede domstole.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: