Posted by: JanChris | 08/10/2013

Berlingske offentliggør det anonyme brev i sin helhed & Løkke kan kun tale om skat

Det anonyme brev, der har til hensigt at kaste smuds på Venstre, herunder i særdeleshed Lars Løkke Rasmussen, i håb om, at i det mindste en lille smule vil blive siddende, bliver nu offentliggjort i sin helhed i Berlingske. Læs det her. Det skriver avisens skattesags-journalist, Lars Nørgaard Pedersen, på Twitter. Berlingske har allerede i dag offentliggjort uddrag af brevet og dermed sat medie-Danmark – man kunne også, som Ralf Pittelkow, kalde det Journalistisk Venstreparti – på den anden ende. Heldigvis er det ikke kun Henrik Qvortrup og co., der sætter standarden; Thomas Larsen og makkerparret Mogensen & Kristiansen i Tirsdagsanalysen (gense den ved midnat på TV2 News) konkluderer mere lødigt og nøgternt, at brevet sandsynligvis er et falsum. Kristiansen tilføjede, at man i øjeblikket hos Socialdemokraterne frygter, at det kan falde tilbage på det største regeringsparti, hvis det kommer frem, at det er en person med enten direkte tilknytning til- eller sympatier for Socialdemokraterne, der har fabrikeret det formentlig fiktive skrift.

Min umiddelbare vurdering af brevet: Der står intet deri, der berettiger, at en kommissionsundersøgelse blev sat på stand-by, og medie-Danmark stod på den anden ende. Det er selvsagt ikke helt ubegavet skrevet, men tusindvis af personer med en livlig fantasi og en solid viden fra omtalen af skattesagen i medierne kunne have skrevet det. I øvrigt vil jeg gætte på, at det er en midaldrende person, der har skrevet det. Nogle af formuleringerne og ordene, såsom hvad der var passeret og usb-hukommelsesstick, tyder i hvert fald på det. Personen er god-, men langtfra fremragende, til at skrive – der er vel en 20 – 25 stave-, formulerings- og tegnsætningsfejl, og ellers bemærker jeg, at sætningen stegt i deres eget fedt, der bliver benyttet et par gange, tyder på, at vedkommende føler sig stærkt personligt indigneret over de Venstre-politikere, der er under mistanke i sagen. Hvorom alting er: Det afgørende er selvsagt, at der ingen dokumentation er, og det er der selvfølgelig en grund til.

P.S: Poul Madsen og Ekstra Bladet sætter nye standarder med morgendagens forsidemen helt ærligt: Lars Løkke er nu heller ikke det allersmarteste eksemplar af arten Homo Sapiens, verden har set, og det gælder i mange af livets forhold. Kreativ kan man heller ikke beskylde ham for at være, for han kan kun finde ud af at tale om skat, skat og skat, og det er altså ikke/burde ikke være nok til at kunne fastholde Venstres position som landets største parti. De andre partiledere var dog ikke meget bedre i premiereudgaven af den nye Spørgetime i Folketinget, heller ikke statsministeren, der ikke alene næsten altid svarer udenom, men også har en irriterende vane med at vende alle spørgsmål til angreb på, i særdeleshed, Venstre. I det hele taget var Spørgetimen en stor skuffelse. I den sammenhæng kom jeg til at savne Morten Messerschmidt, der ville være flere niveauer over alle andre danske MF’ere, hvis han havde siddet i Folketinget. Søren Pind i stedet for Løkke ville heller ikke være så dårligt, ligesom Rasmus Jarlov ville være en kæmpe forbedring i forhold til Lars Barfoed – nej, vent, så ville vi jo ikke have fået stillet de presserende spørgsmål om affaldshåndtering under dagens debat, så det tager jeg i mig igen.


Kommentarer

  1. Der er en masser vendinger i brevet, der ligner noget fra en juridisk eksamensopgave. Så jeg gætter på, at forfatteren har læst en masse af den slags.

  2. Det sjove ved konspirations-teorier er altid, at teoretikerne tillægger de sammensvorne (her er der gerne tale om adskillige personer) fantastiske evner og intelligens, som gør dem i stand til at planlægge og “hemmeligholde” selv de mest fantastiske gerninger. Det finder jeg ganske utroligt – især i forhold til det faktum (ifølge min overbevisning) at samtlige af de involverede næppe ville være i stand til at holde kæft om det i længere tid.
    Herudover tænker jeg, at det giver mere mening at diskutere motiverne bag brevet, end det gør at sovse rundt i et what-if/who-done-it-scenario.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: