Posted by: JanChris | 09/06/2013

78,5 % af schweizerne stemmer ja til at stramme asylreglerne markant. Mon danskerne ville have stemt meget anderledes?

Ja, man kan kun være misundelig på schweizernes direkte demokrati: Som reaktion på et stigende antal asylansøgere, der toppede sidste år med 29.000, valgte 78,5 % af de schweizere, der havde begivet sig til stemmeurnerne, at sige ja til at stramme landets asyllovgivning, hvilket bl.a. har til følge, at sagsbehandlingen vil blive hurtigere – den skal være afsluttet inden for 100 dage – at det bliver sværere at få asyl – bl.a. ved, at det ikke længere vil være muligt at indgive en ansøgning ved en schweizisk ambassade i udlandet – ligesom det er planen at oprette særlige centre for ikke-samarbejdsvillige asylansøgere. Resultatet er endnu mere entydigt end selv de argeste modstandere af stramningerne havde frygtet.

Hvilket resultat ville en tilsvarende afstemning i Danmark mon give? Man skal ikke lade sig narre af de højtråbende venstreorienterede partier og ditto medier med deres sædvanlige dæmonisering af Dansk Folkeparti: Danskerne ville formentlig med meget stort flertal stemme ja til stramningerne. Når alt kommer til alt, er det trods alt bedre at forebygge end at ende med en kniv i ryggen, en hammer i kraniet, eller hvad der ellers sker af spændende ting i det ganske danske land af episoder involverende personer af mellemøstlig/afrikansk herkomst.


Responses

 1. Danmarks Riges Grundlov giver den danske befolkning en helt klar ret til at få en folkeafstemning om indvandring.
  Det har Folketinget hidtil sneget sig udenom ved 5/6 dele reglen fra halvtredserne, derfor har folket ingen anden mulighed end at sætte hårdt mod hårdt og smide de formastelige politikere ud.
  Danskere tag jer sammen og gør noget ved det!

  falkeøje

 2. paragraf 42 i grundloven giver da mulighed for at sætte vedtage love til folkeafstemning hvis man kan samle 60 mf. Mærkeligt nok kun brugt en gang (jordlovene)

  Må jeg spørge hvorfor du ikke oplyser stemmeprocenten i dit indlæg Jan

  • Jeg har ofte undret mig over, hvorfor de 60 folketingsmedlemmer så sjældent kunne samles om at udskrive folkeafstemning.
   Det kan kun skyldes, at handelen i porten er for udbredt.
   Netop derfor skal vælgerne nu lære at tage affære og smide de forhandlingsvenlige ud – på røv og albuer!!!

   falkeøje

  • Det gør jeg ikke, fordi tallet ikke optræder i den kilde, jeg henviser til. Der er ingen skumle hensigter eller et ønske om at skjule noget som helst. Man må dog også sige, at når 78,5 % af de 38,7 % stemte ja, ville det nok ikke have ændret så meget, om 10 eller 20 % flere vælgere havde sat deres kryds. Under alle omstændigheder er der tale om et overvældende flertal.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: