Posted by: JanChris | 31/03/2013

Socialdemokratisk MF’er modsiger ledelsen i sag om SF’ers partiskifte: “forkasteligt” og “unfair”

Som bekendt var der megen virak om Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerbys (Thor Möger Pedersens forlovede) skifter fra SF til Socialdemokraterne for nylig. Af de tre er det kun førstnævnte, der sidder i Folketinget.

Ifølge den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, tog partiets Folketingssgruppe imod Jesper Petersen med åbne arme. Således udtalte Sass den 20. marts til Ritzau, at Jesper Petersen blev enstemmigt indstillet og også enstemmigt valgt. (…) Det var en glad og tilfreds gruppe, og det var med enstemmig opbakning. 

Den udlægning af virkeligheden hænger ikke umiddelbart sammen med det syn på sagen, et andet socialdemokratisk Folketingsmedlem, den notoriske Thorning-kritiker og tidligere Frank Jensen-støtte, Bjarne Laustsen, gav udtryk for i tirsdags i programmet, Kaffeklubben (fra ca. 10 min.) på TV2/Nord. I hans optik kan man kun skifte parti, efter den valgperiode, man er valgt ind i Folketinget for, er udløbet. Ellers skaber det politikerlede, fordi det er ensbetydende med at løbe fra ansvaret. (…) Det gør man bare ikke. (…) Det er forkasteligt. (…) Jeg er meget kontant på det her felt: Man kan skifte sit tobaksmærke ud; Man kan skifte sit ølmærke ud; Man kan skifte bilmærket ud – ting, man har været tro over for; Man kan skifte sit hus ud og flytte til en anden kommune; Nogle skifter endda deres kone ud, men man skifter ikke sit parti ud. Det gør man ikke.  

Spørgsmålet er så, om Henrik Sass Larsen taler usandt, om Bjarne Laustsen – for en gangs skyld – har undladt at sige sin mening og stemme efter sin overbevisning på det gruppemøde, hvor Jesper Petersen blev gjort til fuldgyldigt socialdemokratisk Folketingsmedlem, eller om Laustsen simpelthen ikke var til stede? Under alle omstændigheder går man nok ikke helt galt i byen, hvis man antager, at det langtfra var alle socialdemokratiske MF’ere, der klappede i deres små hænder, da de fandt ud af, at Jesper Petersen havde til hensigt at gøre dem selskab i deres snart meget decimerede Folketingsgruppe.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: