Posted by: JanChris | 12/02/2013

Hvad sker der med Tirsdagsanalysen på TV2 News, og hvor er Michael Kristiansen og især Lotte Mejlhede blevet af?

Jeg forstår det ikke, så måske er der nogle af de velbegavede og ditto informerede læsere her på bloggen, der kan hjælpe mig. Min undren drejer sig om det politiske program, Tirsdagsanalysen på TV2 News, der indtil for nylig havde Lotte Mejlhede som vært og Peter Mogensen og Michael Kristiansen som det faste ekspertpanel. Nu har Mejlhede imidlertid været forsvundet fra skærmen i to-tre måneder, og TV2 News har ikke været så elskværdig at oplyse sine seere om, hvor hun er henne. Er hun syg, stresset, på orlov, i unåde hos ledelsen? Ingen ved det, og nyhedskanalen selv er tavs som graven. Under alle omstændigheder kan man nok udelukke den mulighed, at hun skulle være på orlov, for det var hun allerede i 6 måneder så sent som i 2010 og i øvrigt også i 2005, men det er en helt anden historie. Måske er det i denne sammenhæng relevant at nævne, at Mejlhede var vært i en udgave af Presselogen, kort før hun gik under tv-radaren, og jeg lagde dengang mærke til, at TV2’s nyhedschef, Michael Dyrby, tilsyneladende uden grund, virkede meget irriteret på hende. Hvorom alting er: Dagens udgave af Tirsdagsanalysen er – som sædvanlig helt uden begrundelse – blevet aflyst, ligesom den blev det i sidste uge. Hvad sker der TV2 News? Er det så svært at komme med en begrundelse på skærmen, eller måske skrive et par linjer til de mange trofaste seere på kanalens egen hjemmeside, Facebook eller Twitter? Åbenbart, for indtil nu har informationsniveauet været på niveau med det, man – meget apropos én af dagens store nyheder – kender fra Nordkorea.

Michael Kristiansen har for sit vedkommende været meget fraværende de sidste ca. 6 måneder, især i Tirsdagsanalysen, hvor han i hele januar måned blev afløst af Lars Løkkes gamle spindoktor, Søs Marie Serup. Hans manglende tilstedeværelse skyldtes formentlig i første omgang, at han endnu engang var blevet far, og nu er det så også kommet frem, at han er blevet skilt fra sin kone, tv-værtinden Mette Walsted Vestergaard. Ikke desto mindre bed jeg i søndags i Presselogen, hvor han deltog i nogle få minutter, mærke i, at han slet ikke blev præsenteret af værtinden, Anne Vig, som om han havde nogen som helst tilknytning til TV2 News.

Som det nok er de fleste bekendt, er de to stjernekommentatorer, Mogensen & Kristiansens eget politiske program af samme navn, der blev sendt om fredagen på TV2 News, også lagt på is i en periode, ifølge de to herrer selv, frem til 2014, så måske skal man bare vænne sig til en langt mindre intensiv politisk dækning på TV2 News. Det er selvfølgelig trist for politiske nørder som undertegnede, men kunne vi ikke i det mindste få en nogenlunde dækkende forklaring? Hvis Lotte Mejlhede og Michael Kristiansen er fraværende af private årsager, behøver vi ikke at vide mere, men at tro, man kan spise veluddannede og veloplyste seere af med et informationsniveau á la ovennævnte Nordkorea er nu nok at gå for vidt – trods alt.

P.S: Peter Mogensen har åbenbart skrevet på sin Twitter-profil, at Tirsdagsanalysen er aflyst p.g.a. vinterferien: Tirsdagsanalysen kommer ikke i uge 7 – Danmark er gået på ferie…næste tirsdag…PEM. Så vidt jeg husker, blev programmet sendt som planlagt på samme tidspunkt sidste år, men under alle omstændigheder er det da lidt af en falliterklæring, at forklaringen på aflysningen kommer på Peter Mogensens Twitter-profil.

P.P.S: I et interview i Information med Mogensen & Kristiansen kan man læse, at  (…) programmet Tirsdagsanalysen fortsætter som hidtil. Lotte Mejlhede nævnes kun i en faktablok i siden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: