Posted by: JanChris | 22/10/2012

Anne Sophia Hermansen for fuld udblæsning på P1: Venstre begik statskup og er det mest magtsyge parti nogensinde

Berlingske-blogger og samfundsdebattør, Anne Sophia Hermansen, skulle som bekendt have været folketingskandidat for Liberal Alliance, men desværre for hende gik hun ned med stress. For LA’s vedkommende er der til gengæld grund til at ånde lettet op, til at glæde sig over – som tyskerne siger – dass der Kelch an uns vorbeigegangen ist.

Som det også er en del læsere bekendt, har Hermansen for nylig i et såkaldt frihedsbrev gjort op med en række af sine tidligere, borgerlige, holdninger og endda mere end antydet, at hun fremover vil stemme på løftebrudsregeringen. Det hænger formentlig også sammen med, at hun nu er flyttet fra Østerbro til Nørrebro, har fået ny, ung kæreste og endda er begyndt at bage speltboller.

Hvorom alting er: Anne Sophia Hermansen var i går én af de tre inviterede gæster i Søndagsfrokosten på P1, og hvis man før udsendelsen var i tvivl om, hvorvidt hun vitterligt er konverteret til venstre side af det politiske spektrum, gik der ikke længe, før selv den allermest fatsvage lytter havde ladet sig overbevise om, at, jo, den var vist god nok. Hermansens retorik var i hvert fald ikke til at adskille fra det, man hører og læser af udgydelser fra de allermest skingre elementer i det såkaldte Politiken-segment.

Her er lidt af det, Hermansen sagde, inden jeg skyndte mig at slukke for min radio, ud fra den tankegang, at hvis man selv er borgerlig, kan det godt være en lille smule anstrengende at bruge 45 minutter af sin højhellige søndag på at lytte til et tremandspanel bestående af hele det politiske spektrum fra Enhedslisten til… ja, i hvert fald meget sikker afstand fra alt, hvad der bare kunne minde om højrefløjen/De Borgerlige: Man kan også selv lytte til guldkornene ved at klikke her (fra 23.06 min.)

(…)  Det er vigtigt, at vi bruger tid på denne skattesag, som i øvrigt fejlagtigt hedder Helle Thornings skattesag, som om det er hende, der har et problem. Hun er faktisk blevet frikendt. Det er Venstre, der har et problem, og det er Venstres skattesag. De her papirer (…) de blev lækket (til B.T.), mens ministeriet var styret af en Venstre-politiker, nemlig Troels Lund Poulsen.

(…) Der er faktisk, for en udenforståendes betragtning, gjort forsøg på statskup (statskup!, red.) Det er en statsministerkandidat, som man har forsøgt at skade. 

(…) Hvornår har vi set Venstre tage et ansvar for det?

 Jeg tror egentlig faktisk, at de bare har fumlet lidt rundt ovre i Skat… Som man nu forsøger at blæse op på forsiden af Berlingske. (Hvad mon hendes arbejdsgiver siger til den vurdering?, red.) Prøv at lægge mærke til i går, hvis I læser Politiken (det gør de, red.), der var det reduceret til sådan en lille notits fra Ritzau inde på side 2. 

 Det er et andet sted, vi skal vende vores blik hen, og det handler simpelthen om, at Venstre (man kan høre foragten i hendes stemme)  for en gangs skyld skal tage noget ansvar. Der er sket, under valget, en kæmpe svinestreg.

(…) Prøv at høre her: Hun er frikendt. Kære Venstre: Tag et ansvar.

(…)Skattekommissionen behøver ikke at sidde og undersøge, hvem der har ansvaret: Det ved vi allesammen. Det var Troels Lund Poulsen, der var skatteminister. Det er ham, der har ansvaret for sit ministerium, og at der bliver lækket papirer: Tag et ansvar.

(…) Kan Socialdemokraterne stole på Venstre, som jo igennem 00’erne har vist sig at være det suverænt mest magtsyge parti nogensinde i dansk politik. (…) Så ville det i øvrigt også være klædeligt, men det er så en helt anden diskussion, at Venstre kom lidt ud af hængekøjen.


Kommentarer

  1. Det er da skønt, at nogen åbenbart kan blive klogere (det er der da virkelig andre, der kunne lære noget af) 😦
    Utroligt, at nogen i det hele taget kan finde på at støtte de småborgerliges forsøg på at promovere sig selv i enhver henseende …


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: