Posted by: JanChris | 23/09/2012

Helle Thorning-Schmidt løj om, at hendes mor var enlig forsørger i sin tale på den socialdemokratiske kongres

Som jeg har sagt før: Jeg ville egentlig ikke skrive mere om emnet, og alle og enhver ved efterhånden, at Helle Thorning-Schmidt lyver, næsten hver gang, hun åbner munden, men alligevel er jeg nødt til at reagere, når det bliver for tykt, og det gjorde det endnu engang i fredags på Socialdemokraternes kongres, da statsministeren talte om sin mor, hendes sparsommelighed og i det hele taget de, måtte man forstå, kummerlige forhold, familien levede under i Ishøj.

Her er, hvad statsministeren sagde:

Vi socialdemokrater kender godt regnestykket for den enlige forsørger, som sidder den sidste dag i måneden og ser på sin løncheck.

Min mor knoklede for, at mine søskende og jeg havde et trygt hjem. Hun var og er sparsommeligheden selv, og jeg tør stadig ikke fortælle hende den rigtige pris, når hun spørger mig om, hvad en ny kjole har kostet.

Hun kunne ikke drømme om at ligge andre til last. Dengang havde vi ikke bil, og hvis vi fik et lift hjem om aftenen fra venner og familie, insisterede hun på, at vi blev sat af oppe på Køgevejen. Der var virkelig ingen grund til at besvære andre med at køre den sidste kilometer rundt om blokken. Jeg syntes, det var irriterende, men sådan var hun, og sådan er hun.

Og nej, min mor er ikke den eneste enlige forsørger, som sov i stuen, så vi børn kunne få hvert vores værelse. Som altid er den første til at stå op og få alle i skole. Altid den sidste til at komme hjem efter en lang arbejdsdag med indkøbsposer i hånden. Madlavning. Endeløs tøjvask. Og alligevel have overskud til at læse lektier, til at lytte og ikke mindst til at grine.

Der er mange som hende. 

Problemet for Helle Thorning-Schmidt er bare – ud over, at moren vel næppe har været nødt til at sove i stuen, når den lejlighed, hun boede i, var på 100 m² – at hendes mor ikke var eneforsørger, hvilket man kan læse nedenfor i et uddrag fra en tidligere artikel, jeg skrev om Thorning-Schmidt. Tværtimod har familien altid haft penge nok. Vi fik jo også tilskud fra min mand. Spørgsmålet er så, om vi igen har at gøre med én af de særlige Thorning-Schmidtske fortolkninger af ord, så de kommer til at betyde noget andet, end de i virkeligheden – eller i hvert fald de fleste andre menneskers ører – gør? Døm selv.

(…) Som bekendt er Thorning-Schmidt vokset op i Ishøj, men ikke helt under de forhold, hun igen og igen ynder at give indtryk af, når hun taler om sin barndom til medierne. F.eks. sagde hun følgende til UgeAvisen Odense d. 16. september 2009: (…) Jeg er vokset op i en almindelig familie i Ishøj. Min mor arbejdede hårdt, og vi måtte klare os for én indtægt, efter mine forældre blev skilt, da jeg var ti år.

For det første er Thorning-Schmidt ikke vokset op i en almindelig familie. Tværtimod hørte hendes familie formentlig til blandt de allerrigeste i den danske befolkning. I hvert fald var det nok de færreste børn, der tilbragte deres tidlige barndom i et nybygget, 250 kvadratmeter-stort arkitekttegnet hus med tre badeværelser, sauna (oplysningen stammer fra bogen Helle – i samtaler med Ninka) og havudsigt, og hvis forældre var henholdsvis direktør i Illum (faderen) og kontorchef. Ishøj havde dengang heller ikke meget at gøre med den forstad, den er i dag. Således fandtes der ingen sociale boligblokke, ligesom der kun boede få indvandrere blandt de ca. 5000 indbyggere.

For det andet er det ikke rigtigt, at Helle Thorning-Schmidts mor efter separationen fra sin mand, Holger, var eneforsørger for den dengang 10-årige Helle og hendes bror, Henrik. Holger støttede nemlig fremdeles sin hustru og børnene – der var flyttet til en nærliggende lejlighed på 100 m² med swimmingpool i kælderen – økonomisk. Det fortalte Thorning-Schmidts mor, Grete, til Jyllands-Posten d. 4. september 2011: (…) Men vi har altid haft penge nok. Børnene led i hvert fald ikke. Vi fik jo også tilskud fra min mand. 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: