Posted by: JanChris | 24/08/2012

Politiet i Vollsmose: 90 % af alle anmeldelser trækkes tilbage. Imamer ordner paragrafferne, vold er midlet.

Egentlig er der tale om kalter Kaffee, som man siger syd for grænsen, men ikke mindst med virakken om skadestueinvasionen på Fyn in mente, er det værd at notere sig de følgende udtalelser i Information tilbage i september 2008 om tilstandene i netop den meget omtalte Vollsmose-bydel:

(…) Politiet i Vollsmose oplever, at op mod 90 procent af alle anmeldelser bliver trukket tilbage efter få dage, fordi imamer og andre magtfulde mænd i området selv løser sagerne. 

“Som det er i dag, er der jo kriminelle, der aldrig får en straf efter dansk retspraksis,” siger Torben Aagard, der er betjent i Odense-bydelen. 

Han fortæller, hvordan der eksisterer et retsligt parallelsamfund, som gør det meget svært for politiet at udføre deres arbejde:

“Selvfølgelig er der mange herude, som lever efter dansk lov, men så længe, de ikke tør stille sig op mod de andre, er det svært at stille noget op,” siger Torben Aagaard.

Han mener, der bliver brugt penge, trusler og sommetider også vold i forsøget på at løse konflikterne internt i de muslimske miljøer.

Alle slags konflikter 

Og det er i følge imamen Abu Bashar mange former for konflikter, imamerne løser:

“Både nabostridigheder, problemer mellem mænd og kvinder og andre konflikter. Folk respekterer det, imamen siger, men de synes ikke om politiet,” fortæller den lokale imam, der ofte bliver tilkaldt, når der opstår en konflikt i området.

I en anden artikel i samme avis, samme dag, d. 19.09.08, kan man læse historien om, hvordan en ældre, pædofil palæstinensisk mand, der har misbrugt adskillige børn, overhovedet ikke kommer til at stå til ansvar for sine handlinger for en dansk domstol, fordi de magtfulde imamer i Vollsmose egenhændigt beslutter, at han ikke skal straffes.

(…) Efter mødet i beboerhuset må politiet opgive pædofilisagen. Flere vidner ændrer forklaring. De har husket forkert, siger de om de ydmygende oplevelser, de ellers betroede politiet få dage forinden. Der er konkrete beviser, men uden vidnerne er anklagen tynd, lyder svaret, da lokalpolitiet kontakter kriminalpolitiet. 

I samme artikel uddybes det, hvordan selvjustitsen manifesterer sig i praksis set fra den lokale politistation:

I Vollsmose er selvtægt så udbredt, at politistationen i dag har indført en ny ordning for anmeldelser. For at undgå spildarbejde lytter de høfligt til folks fortællinger, men beder dem komme igen næste dag, hvis de vil opretholde en anmeldelse. Langt de fleste kommer ikke igen.  


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: