Posted by: JanChris | 06/07/2012

Brutalt Talt: Her skal ministrene hen på ferie

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg i min skrivestil – ikke nødvendigvis at forveksle med emnevalg – er meget inspireret af Berlingskes Groft Sagtklumme i almindelighed og dennes gamle ukronede stjerneskribent, Lars Hedegaard, i særdeleshed. I de kommende dage og uger vil jeg efter bedste evne forsøge at begå lignende, relativ korte, skarpe og satiriske indlæg her på bloggen og på 180 Grader. Klummen har fået navnet Brutalt Talt.

Brutalt Talt begynder sin undergravende blogvirksomhed med at komme Ekstra Bladet og Se & Hør i forkøbet med en historie om, hvor ministrene i den folkekære RAF-regering tilbringer deres velfortjente ferie. Efter at have hacket mig ind på Claus Hjort Frederiksens mobiltelefon – pinkoden er fødselsåret for hans elskede hund – og lavet lidt hurtig SMS-korrespondance med Margrethe Vestager, lykkedes det mig i løbet af et par timer at få aktindsigt i ferieplanerne, og det var i sandhed spændende oplysninger, der kom mig i hænde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts rådgiver, den 21-årige Thomas Juldamp, oplyser fra en Frit Forum-kongres på Hjejlen i Silkeborg, at hans chef oprindelig havde til hensigt at tilbringe al den arbejdsfrie tid i en kolonihave for at få et indblik i, hvad almindelige danskere tænker og føler. Desværre var der kun plads i Villa Venneløs i Vanløse: Hun skal være velkommen, hun passer perfekt ind i vores profil, men Helle valgte – efter en længere betænkningstid på vej fra Statsministeriet til Illums Bolighus på Strøget i højhælede sko og hvid spadseredragt og med en bodyguard ved sin side – at sige nej tak. Hun vil ikke også være alene i ferien, skriver Juldamp. I stedet går turen som altid til Cote d’Azur. En sviptur til Rødehavet er derimod aflyst, fordi Helle i det mindste i ferien vil have lov til at være sig selv og opholde sig blandt ligesindede.

Margrethe Vestager starter for sit vedkommende med en rejse til Sukketoppen i Rio de Janeiro. Derefter går turen til forskellige bjergtoppe i det sydlige Europa, hvorfra Vestager vil tale ned til vælgerne, undskyld de indbudte gæster, over temaet: Sådan får du gennemtrumfet din vilje, selvom du er i mindretal. Foredragsrækken afsluttes i Ekkodalen på Bornholm, hvorfra Morten Østergaard overtager hvervet.

Udenrigsminister Villy Søvndal havde oprindelig besluttet sig for at tage imod den Kina-rejse med alt betalt, der pludselig dukkede op i hans postkasse efter den kinesiske præsident Hu Jintaos succesfulde besøg i Danmark for nylig, men efter, at Pernille Vigsø Bagge i flere timer havde forsøgt at tale ham til fornuft, besluttede han at droppe planerne. Jeg vil ikke ende som Lisbeth Bech Poulsen, lød forklaringen.

I stedet forsøgte Søvndals yngste datter at lokke ham med på en sprogrejse til USA, og den idé var Villy helt med på, indtil han fandt ud af, at hun ville have ham med som elev og ikke lærer. I mellemtiden havde det multilingvistiske multitalent Søvndal – han taler fem sprog flydende: Ud over dansk og engelsk også hollandsk, tysk og spansk – sammen med justitsminister Morten Bødskov takket ja til en foredragsrække på nogle af landets fineste sprogskoler. Bødskov taler om emnet: Det er vigtigt at ka’ dansk, mens Søvndal parlerer om temaerne: Det er vigtigt at ka’ englandsk; Det er vigtigt at ka’ hollandsk; Det er vigtigt at ka’ tysklandsk og Det er vigtigt at ka’ spanienlandsk. Ifølge ubekræftede-, men ondsindede rygter, som Brutalt Talt derfor ikke tøver med at viderebringe, har sprogskolerne efterfølgende modtaget en lind strøm af afbud og klager fra de studerende. Én af dem skriver angiveligt om udenbyskministeren: De eneste sprog, han kan lære mig, er danglish og volapyk!

Skatteminister Thor Möger Pedersen er én af de ministre, der ikke kan se frem til megen afslapning i sommerperioden. Han har som bekendt haft temmelig travlt de seneste ni måneder, så der har ikke været megen tid til at gå til konfirmationsforberedelse sammen med de andre børn. Thor fortæller dog, at han vil bruge lidt af den tid, han trods alt vil få til overs, på at læse bogen: Sådan er det at være i puberteten, mens han selv er gået i gang med at skrive to bøger, der har arbejdstitlerne: Sådan fører du et parti fra 20 % vælgeropbakning ned i nærheden af spærregrænsen på lidt mere end to år, og Sådan bliver du skatteminister og de facto leder af dit parti uden at være valgt af hverken medlemmerne eller vælgerne. Thor tror selv, han også vil få en del tid til at skrive, når han sammen med medarbejdere fra Skat skal finde noget at give sig til på diverse private matrikler rundt omkring i landet, mens de venter på at kunne afsløre danskere, der får udført sort arbejde i deres hjem.

Brutalt Talt fortsætter sin undergravende blogvirksomhed i morgen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: