Posted by: JanChris | 04/11/2011

Henrik Dahl uddeler drøje hug til Thorning-Schmidt, Carsten Jensen m.fl. og roser Bødskov og Vestager i nyt radioprogram

Den kendte sociolog, forfatter og samfundsdebattør, Henrik Dahl, var i dag gæst i det nye politiske program, Cordua & Steno, på den ligeledes spritnye radiokanal, Radio24syv. Hvis han er i godt selskab og får tid til at folde sig ud, er han i dén grad værd at lytte til, og det var netop tilfældet i dag. Henrik Dahl talte om en lang række politiske emner og personer med udgangspunkt i sin egen rejse fra den yderste venstrefløj og helt over til den anden side af det politiske spektrum til sit nuværende ståsted ved partiet Venstre, som han stemte på ved det nyligt overståede Folketingsvalg.

Bl.a. kom Dahl ind på venstrefløjens Offentlig sektorisme, argumentresistens og ligegyldighed over for den personlige frihed, der har så stor betydning for ham. Han gjorde sig også lystig over, hvordan venstrefløjen i årtier har klaget over højrefløjens tone, samtidig med, at de mest beskidte, grove og ureglementerede mennesker i den offentlige debat kommer fra selvsamme venstrefløj. Direkte adspurgt om forfatteren og samfundsdebattøren, Carsten Jensen, der netop er kendt for at være én af de selvudnævnte vogtere af den gode tone, selvom han på samme tid slynger om sig med de mest perfide og injurierende udtalelser om specielt politikere fra Dansk Folkeparti (senest slimede kældermennesker) sagde Dahl, at Det er verdens største vits… Altså, en meget stor procentdel af det grimme sprog i den offentlige debat kommer jo fra ham personligt. Han kunne jo starte med at holde sin mund, så ville tonen i den offentlige debat blive betydelig bedre.

Ikke overraskende gik Henrik Dahl også til frontalangreb på den nyudnævnte statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som han kender personligt fra en række læse- og diskussionsgrupper i sin tid hos Socialdemokraterne. Hun er, sagde han, den første statsminister, Danmark har haft, der kun har stræbt efter stillingen, fordi det kunne være sjovt, og altså ikke ud fra en vision for, hvor hun vil føre det danske samfund hen. Han kritiserede hende også – som det har været tilfældet adskillige gange med denne artikels forfatter – for at være en politisk kamæleon og enorm opportunist, der er parat til at mene hvad som helst for at få og bevare magten. Han understregede også flere gange, at Thorning-Schmidt i realiteten ikke bestemte noget som helst og blot var en nyhedsoplæser, der tilfældigvis var endt som statsminister.

Apropos statsminister af navn eller gavn, hedder landets reelle leder efter Henrik Dahls opfattelse gudskelov Margrethe Vestager. Hende har han stor tillid til, når det gælder økonomi. Til gengæld bryder han sig overhovedet ikke om De Radikales skole-, rets- og udlændingepolitik, og det var også derfor, han ikke stemte på partiet i denne omgang.

En anden politiker, Henrik Dahl beundrer, er den socialdemokratiske justitsminister, Morten Bødskov. Det skrev han i sin seneste bog, Spildte Kræfter, og han gentog budskabet i dagens udsendelse. Bødskov blev således betegnet som dygtig og visionær (…) et fantastisk menneske og (ditto) politiker. Jeg må blankt indrømme, at jeg aldrig har haft Bødskov mistænkt for at indeholde de kvaliteter, men nu kender jeg ham også kun som Socialdemokraternes slagter i offentligheden, der ikke alene nøjes med at stikke kniven ind i sine politiske modstandere, men også sørger for at køre den rundt et par gange for at være helt sikker på, at hans ofre ikke længere giver lyd fra sig. I bogen fremgår det dog, at Dahls absolutte yndlingspolitiker er SF’eren, Steen Gade.

Ved hjælp af diktafonen på min lille mp3-afspiller, Sansa Clip, lykkedes det mig at optage en del af udsendelsen, og jeg har siden lavet dette 12 1/2 minutter-lange lydklip, som man kan høre ved at klikke her. I øjeblikket er det desværre ikke muligt at høre podcasts af Radio24syvs udsendelser på nettet. Først til februar ventes den service at være tilgængelig.

Alt i alt var det som sædvanligt spændende at lytte til Henrik Dahl. Hvad programmet, Cordua & Steno (med værterne Torben Steno og den kendte blogger Jarl Cordua) angår, var jeg ikke begejstret for de første 50 min. debat om privatisering af kongehuset med Ole Birk Olesen, Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokraterne og Dansk Folkepartis Martin Henriksen. En privatisering eller sågar afskaffelse af kongehuset i Danmark vil aldrig ske, så hvorfor ikke tage fat på ét af de mange andre interessante emner i dansk politik, f.eks. om, hvilken strategi Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti vil forfølge som oppositionspartier. Jeg er desværre bange for, at mange lyttere faldt fra under den første del af udsendelsen, hvilket ikke havde noget med hverken værterne eller gæsterne at gøre, men alene skyldtes det verdensfjerne emnevalg.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: