Posted by: JanChris | 31/08/2011

Henrik Qvortrup skoser socialdemokrat: Hun er for ”seriøs og nuanceret” og burde “sætte kniven ind”: ”Vi er i valgkamp”!

Sent i går aftes var politisk redaktør på TV2 og TV2 News, Henrik Qvortrup, sammen med Informations chefredaktør, Christian Jensen, gæst på Christiansborg hos Lotte Mejlhede og Poul Erik Skammelsen på sidstnævnte kanal. De skulle kommentere morgendagens (altså d.d.) store nyhedshistorier, og én af topnyhederne handlede om, at regeringen ikke alle steder i det såkaldte Udkants-Danmark har været i stand til at sørge for, at ambulancer er fremme ved ulykkessteder inden for 15 min. Tænk sig, de når kun frem i tide i 92-93 % af tilfældene! Til at kommentere dette – indlysende – forhold blev Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, interviewet. Hun var usædvanlig saglig af en socialdemokrat at være og ville ikke give en garanti for, at længere udrykningstider ikke kunne forekomme under en S-SF (R)-regering. Til gengæld skulle man bl.a. have flere hjertestartere rundt omkring i landet, så man kunne hjælpe tilskadekomne bedre, end det er tilfældet i dag, allerede inden ambulancerne når frem.

Hæstorp Andersens saglighed faldt imidlertid ikke i god jord hos Henrik Qvortrup. Det er en kendt sag, at han mener, de danske vælgere er lidt smådumme – for nu at bruge en eufemisme – og mere eller mindre ude af stand til at forstå selv moderat komplicerede sammenhænge eller forklaringer indeholdende flere cifre end dem, man kan tælle på to hænder. Qvortrup foretrækker nemlig de hurtige bemærkninger (lyt selv her og her), og derfor hører Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal også til blandt hans absolutte yndlingspolitikere. Konkret skosede Qvortrup Hæstorp Andersen for at være for seriøs og nuanceret. Hun burde i stedet sætte kniven ind og gå til frontalangreb på regeringen i almindelighed og sundhedsminister Bertel Haarder i særdeleshed. Vi er i valgkamp!, sluttede stjernekommentatoren. Bemærk pluralis-formen, der dog helt sikkert må have været en fortalelse.

Mon ikke en lang række af fortidens store danske politikere ville vende sig i deres grave, hvis de hørte, at det i år 2011 i Danmark af én af landets mest magtfulde politiske journalister anses for at være en ubetinget svaghed for en politiker at være seriøs og nuanceret.

Hør selv Qvortrups sønderlemmende kritik af de saglige politikere ved at klikke her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: