Posted by: JanChris | 29/08/2011

Morten Messerschmidt, Søren Pind og Rasmus Jarlov er VKO’s bedste kort under valgkampen – så brug dem dog!

Hovedbudskabet i denne artikel er ikke et, der pludselig oplyste mig som et lyn fra en klar himmel, efter valgkampen blev skudt i gang. Jeg begyndte faktisk allerede at skrive indlægget for fire måneder siden, og sandheden er, at det netop nu, med de alarmerende dårlige meningsmålinger for de borgerlige in mente, mere end nogensinde er akut nødvendigt at fremføre med flammeskrift: Morten Messerschmidt, Søren Pind og Rasmus Jarlov er VKO’s bedste kort under valgkampen – så brug dem dog!

Allerede nu, få dage efter valget blev udskrevet, kan enhver se, at Pia Kjærsgaard er slidt. Inden dagens pressemøde begyndte, sad hun på sin stol og pustede af træthed, ligesom hun senere under seancen bl.a. tog hånden til hjælp for at hvile hovedet. Under partilederdebatten i går klarede hun sig til gengæld godt, men hun kan til tider virke lidt sur, og det var flere gange irriterende at høre på, hvordan hun med få sekunders mellemrum igen og igen afkrævede bl.a. Lars Barfoed og Helle Thorning-Schmidt svar.

Når man tager i betragtning, at Dansk Folkeparti i Morten Messerschmidt har én af sin generations bedst begavede og mest karismatiske politikere i baghånden, virker det dumt at satse så meget på Pia Kjærsgaard ved dette valg, som tilfældet er. Jamen, Messerschmidt stiller jo slet ikke op til Folketingsvalget, kan man berettiget indvende. Ja, det er rigtigt, men mon ikke han kan rive et par uger ud af kalenderen nede i Strasbourg og Bruxelles for at hjælpe den trængte, borgerlige blok? Det er sagt før, og det er værd at gentage: Manden fik mere end 284.000 stemmer ved det seneste valg til Europaparlamentet, på trods af alle B.T.’s løgnehistorier om, at han havde hyldet Hitler i Tivoli. Han appellerer altså bredt, langt ud over DF’s normale vælgerskare, og han har en viden og et intellekt, der overgår 99,9 % af alle andre politikeres ditto. Messerschmidt kan tale om indvandring, islam og retspolitik (han er jurist med topkarakter) som ingen andre og frem for alt har han, ikke mindst qua sit nuværende hverv, en viden om EU, der er helt unik. Netop spørgsmålet om EU er blevet trængt fuldstændig i baggrunden i dansk politik, selvom ca. 85 % af vores lovgivning besluttes i Strasbourg og Bruxelles. Messerschmidt er som ingen anden i stand til at gøre EU konkret for de danske vælgere og ville være et uvurderligt trumfkort for ikke alene Dansk Folkeparti, men hele den borgerlige blok under valgkampen. Får han lov, eller kan Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl ikke tåle at dele rampelyset med en partifælle, der er fagligt dygtigere og en bedre kommunikator, end de selv er?

Det er også værd at nævne, at Messerschmidt ved flere lejligheder har udtalt, at skattetrykket i Danmark er for højt, og at den offentlige sektor skal slankes. Selvom han på de områder er uenig med sit parti, gør det ham kun endnu mere værd at lytte til for det borgerlige Danmark.

Søren Pind var for sit vedkommende i Afrika, da valget blev udskrevet, og det var nok ikke helt tilfældigt. Lars Løkke siges nemlig at være temmelig træt af ham, og han håber derfor, at Pind vil holde sig i baggrunden under valgkampen, så han ikke laver alt for mange ulykker. Til gengæld er statsministeren glad for Troels Lund Poulsen og ser Lykke Friis som sit største trumfkort under valgkampen! Ja, man tror næsten, det er løgn. Det forholder sig nemlig diametralt modsat: Søren Pind er regeringens stærkeste kort, og i den forbindelse er det værd at understrege, at i politik er det som i livet generelt: Det drejer sig ikke om at lave færrest fejl, men om at lave flest ting rigtigt.

Det er selvfølgelig ikke helt forkert, når mange siger, at Pind har det med at komme med kontroversielle udmeldinger, der ikke alle sammen er lige gennemtænkte, men manden er i det mindste – for det meste – autentisk; han er sig selv i en verden af politikere, der for manges vedkommende ikke tør at ytre et ord i offentligheden, uden det har været igennem et fintmasket net af fokusgrupper og spindoktoranalyser.

Realiteten er imidlertid, at mange vælgere elsker politikere, der siger, hvad de mener og tør at stå ved deres holdninger, selv når de befinder sig i strid, politisk modvind. Sådan en type er Pind, men det vigtigste er, at han, ligesom Messerschmidt, er en ualmindelig vidende og begavet politiker, der tilmed som én af de forsvindende få borgerlige har en national bevidsthed og frem for alt en dyb forståelse for faren ved islamiseringen og indvandringen af uuddannede ikke-vestlige indvandrere. Tro mig: Der er stadig et kæmpe stemmepotentiale i at fremføre de budskaber.

Den sidste i det trekløver, de borgerlige efter min mening burde satse på under den igangværende valgkamp, er Rasmus Jarlov. Den 33-årige konservative politiker har de sidste knap to år været medlem af henholdsvis Borgerrepræsentationen i København og Folketinget, hvor kan kom ind som andensuppleant. Jarlov er ubestridt et meget stort politisk talent. Det har han bl.a. bevist under sine kampagner mod et kommunalt støttet Ungdomshus i København, venstreekstremistisk vold under Klimatopmødet i København, den iransk-finansierede moské på Vibevej med de 32 meter-høje minareter, de såkaldte mødremøder og Hizb ut-Tahrirs outrerede budskaber. Han har også gjort sig bemærket ved at være én af de ganske få erklærede EU-skeptikere blandt fremtrædende borgerlige politikere, ligesom hans nationale bevidsthed og forståelse for islam- og indvandringsproblematikken hæver ham over 99 % af sine partifæller og kollegaer i Venstre. Det er næsten overflødigt at nævne, at han er en indædt fortaler for et lavere skattetryk og en mindre offentlig sektor. Jarlov har også bevist sine store evner som debattør og kommunikator under adskillige tv-optrædener på TV2 News og især i Debatten på DR2.

Sammenfattende skal min opfordring til Pia Kjærsgaard, Lars Løkke og Lars Barfoed lyde:

Selvfølgelig skal I stadig stå i spidsen for VKO-blokken under valgkampen, men I må se i øjnene, at som tingene ser ud lige nu, vil I ikke være i stand til at hente sejren hjem alene, så prøv nu for én gangs skyld at se stort på skrøbelige egoer og eksisterende hierarkier og giv Morten Messerschmidt, Søren Pind og Rasmus Jarlov en fremtrædende plads i jeres valgkampagner – hver for sig og som et samlet trekløver. De signalerer fornyelse, begejstring, indsigt, udsyn og ikke mindst mod. Tør I at satse på dem, eller vælger i at lade som ingenting og fortsætte den støtte kurs frem mod det uundgåelige valgnederlag?

P.S: Meget apropos min artikel har Morten Messerschmidt og Rasmus Jarlov netop debatteret med hinanden på TV2 News.


Kommentarer

  1. Jeg kan være enig hvad angår Morten Messerschmidt og Søren Pind, men Rasmus Jarlov har idag mistet den sidste rest af respekt. Han har netop politisk ‘forlovet’ med ingen andre end Zenia Stampe, som vel sammen med Jelved er noget af det værste Det radikale venstre kan diske op med, (og det siger ikke så lidt):

    http://raeson.dk/2011/stampe-r-og-jarlov-k-ud-med-df-ind-mod-midten/

  2. Rasmus Jarlov er nødt til at følge partilinjen. Jeg er ikke begejstret for det, han siger, men jeg er heller ikke dybt skuffet. Jeg kan ikke læse ud af artiklen, at han har forlovet sig med Zenia Stampe. Man kan måske sige, at han er den mindst ufornuftige af De Konservative.

  3. Det er meget muligt Rasmus Jarlov er den mindst ufornuftige hos de ‘Konservative’, men bør han så ikke skifte parti, evt. til Venstre, hvor han og Søren Pind kunne udgøre et borgerligt ‘makkerpar med slag i’.

    Den måde Det ‘Konservative’ Folkeparti udvikler sig på, minder jo mere og mere om CD’s udvikling i 1990’erne under Mimi jacobsens ledelse, hvilket vil sige et mere og mere moraliserende parti, som i tide og utide fabler om ‘borgerlig anstændighed’, og samtidig skrider længere og længere mod venstrefløjen i værdiploitiske spørgsmål. Den udvikling kan Rasmus Jarlov da umuligt være enig i, eller hur?? Det ville da ihvertfald ikke harmonere med hvad han hidtil har stået for.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: