Posted by: JanChris | 19/06/2011

Venstre-borgmester i Fredericia er “én af de varmeste fortalere for grænsekontrol”.

Den unge Venstre-borgmester i Fredericia, Thomas Banke, har en festlig fortid, der også inkluderer posten som formand for VU, men ærindet her er ikke at beskæftige sig med hans private og ungdommelige meritter, men derimod de udtalelser, han kommer med i dagens udgave af Berlingske.

Som bekendt hører man hver dag utallige såkaldte eksperter, (I ved, ligesom Marlene Wind) politikere fra især venstre-, men også højrefløjen, erhvervsfolk, politiske lederskribenter og andet godtfolk, der nærmest overbærende fortæller os – fra guds hånd knap så generøst bemidlede væsener – at ethvert ønske om mere grænse-/toldkontrol er helt ude i hampen. Desværre kan man i den forbindelse konstatere, at landet vrimler med idioter, for meningsmålinger har vist, at i hvert fald halvdelen af danskerne og formentlig endda et klart flertal ønsker mere grænsekontrol.

Ét af disse laverestående individer er netop Thomas Banke, og her er et lille uddrag af, hvad der står om ham i førnævnte artikel i Berlingske:

(…) Han beskriver sig selv som én af de varmeste fortalere for grænsekontrol, fordi hans kommune er særlig hårdt ramt af hjemmerøverier, der bliver begået af østeuropæiske bander. Ifølge Thomas Banke begik en sådan bande for nylig et ualmindelig groft indbrud hos en familie i Fredericia, hvor de samtidig hældte gift i sønnens akvarium.

Kan man stole på sådan en mand, selvom han trods alt må siges at have problemstillingen relativ tæt inde på livet hver dag? Eller skal man tro på hæren af EU-file eksperter, politikere, erhvervsfolk og lederskribenter? Det er det store spørgsmål, man – ikke mindst som intellektuelt udfordret dansker – må stille sig selv. Derudover vil jeg allernådigst tillade mig at anmode mere lyse hjerner om svar på yderligere fire spørgsmål:

Hvis den grænseoverskridende kriminalitet, narko- våben, penge- og menneskesmugleriet blev langt værre og mere omfattende, efter Danmark tilsluttede sig Schengen-samarbejdet, end det var tilfældet før, hvorfor er det så ikke en god idé at se med åbne øjne på nogle af elementerne i den gamle grænsekontrol? Er ideologien, altså de pivåbne grænser, virkelig vigtigere end at forhindre vold, kriminalitet og alle mulige andre former for menneskelig lidelse? I bekræftende fald: Hvilke samfundssystemer er det, der er karakteriserede ved, at man sætter ideologien over det enkelte menneske? Endelig kunne jeg godt tænke mig at vide, om alle tilhængerne af de åbne grænser selv har deres døre og vinduer stående åbne hele dagen – også når de ikke er hjemme? Det går jeg ud fra som en selvfølge, for princippet med, at man kan være ligeså tryg med åbne- som med lukkede grænser, burde man uden videre kunne overføre til sin private bolig. Jeg spørger bare, men husk venligst endnu engang at tage i betragtning, at jeg tilhører gruppen af mentalt uprivilegerede danskere. På forhånd tak.

P.S: Jeg glemte at skrive, at Thomas Banke i Berlingske forsager Pia Kjærsgaard og alt hendes væsen. Det siger næsten sig selv, men for Bankes skyld syntes jeg lige, jeg ville nævne det.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: