Posted by: JanChris | 18/03/2011

DDR- og USSR-pressen ville have været misundelige på DK-pressen

Mediedækningen i Danmark i disse uger og måneder er næsten komisk, eller – set fra min synsvinkel – rettere sagt tragikomisk. Stort set alle medier, store som små, retter 99,9% af deres skyts mod det siddende flertal, altså regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens de inkompetente oppositionsledere, Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt, stort set har fået lov til at forsvinde fra jordens overflade, når man ser bort fra enkelte optrædener i ultrakritiske medier som Go’ Morgen Danmark, Anders Lund Madsens talkshow og Billed Bladet. Når man tager i betragtning, hvor lidt de to personager har at byde på, kan jeg sådan set godt forstå deres strategi, men det er forstemmende, at de danske medier lader dem slippe afsted med den form for fedtspil.

Til gengæld bliver der hamret løs på VKOI i døgndrift. F.eks. har det næsten lige siden hans tiltræden været en yndet sport for en lang række medier at lave grin med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han har ikke gjort det nemmere for sig selv ved i visse situationer at optræde en smule arrogant over for pressen, men det berettiger ikke den hetz, han er udsat for. At Henrik Qvortrup, der hader Løkke af et godt hjerte, gør det på TV2 og TV2 News, er én ting, men når selv Jyllands-Posten begynder at skrive artikler om, hvem der kan blive hans afløser, ser det i sandhed sort ud. Lotte Mejlhede plejer heller ikke at nedlade sig til at bruge hele sit program Tirsdagsanalysen – assisteret af de to sortsnakkende herrer Mogensen og Kristiansen – til at rakke ned på regeringen, mens der ikke er noget mærkeligt ved, at Jens Olaf Jersild rutinemæssigt gør det i Jersild Live.

Ovenstående svada skal på ingen måde forlede læserne til at tro, jeg er af den opfattelse, at regeringspartierne med vedhæng er forfulgte uskyldigheder. Nej, desværre, det kan man ikke just påstå. Listen over dårlige sager er alenlang: Birthe Rønn Hornbechs angiveligt ulovlige afslag til statsløse palæstinensere født i Danmark, der har søgt om dansk statsborgerskab; Lene Espersens afgang som konservativ partiformand og ikke mindst begivenhederne, der førte til den; Svindel, fusk, dokumentfalsk m.v. begået af Henriette Kjærs mand, Erik Skov Pedersen; Tidligere videnskabsminister Helge Sanders nære forhold til den megalomane narcissist-forsker, Milena Penkowa; Overbetalingen til privathospitalerne og Bertel Haarders raseriudbrud på DR, for bare at nævne nogle eksempler.

Hvis fordelingen af kritiske historier mellem henholdsvis regeringen og oppositionen i medierne de seneste måneder skulle stå til troende, træder Lars Løkke og co. 100 gange i spinaten, hver gang oppositionen begår én fejl. Umiddelbart lyder det ikke helt sandsynligt, og en plausibel forklaring kunne jo være den meget omtalte lemmingeeffekt, der får alle medier til at bevæge sig i den samme retning, når de først har lugtet blod. En anden forklaring, der også hænger delvist sammen med den første, er, at den danske medieverden i altovervejende grad er venstreorienteret og derfor også mere eller mindre ubevidst arbejder for at få en ny regering. Det vil samtlige medier uden undtagelse selvfølgelig benægte, men det kan de ikke, for bevisbyrden er overvældende.

Til forsvar for medierne må man dog også nøgternt konkludere, at oppositionspartiernes såkaldte spintjenester og pressemedarbejdere simpelthen er deres kollegaer på den anden side af det politiske spektrum tårnhøjt overlegne, for det er jo netop fra disse godtfolk, medierne får deres historier serveret i grydeklar form, mens der intet, absolut intet, negativt skrives om venstrefløjens eventuelle fejltrin.

Hvorom alting er, er det et sørgeligt billede, man kan tegne af den danske presses tilstand i marts 2011. Selv tidligere så fornuftige kommentatorer som Henrik Qvortrup, Niels Krause-Kjær, Helle Ib og Troels Mylenberg lader til at have lagt alle gode, journalistiske principper på hylden og begrænser sig nu blot til at tilsvine og ironisere en regering, der ved gud ikke er nogen åbenbaring, men ikke desto mindre stadig har meget mere at byde på end den samling af opportunister, vendekåber og inkompetente nulliteter, der står og tripper for at afløse den.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: