Posted by: JanChris | 23/11/2010

Kommentar til Niels Krause-Kjær og andre argumentresistente

Allerede for to år siden imødegik jeg journalist og forfatter Niels Krause-Kjærs påstand om, at Danmark er så trygt og sikkert som nogensinde før, på min blog. I den forbindelse beærede han mig med et besøg og en kommentar her på bloggen – jeg skal skynde mig at sige, at han fandt den ved en tilfældighed – men det lykkedes mig desværre ikke at overbevise ham om, hvor meget han tager fejl i sit skønmaleri af tilstandene i vores idylliske kongerige. Min nedenstående kommentar til hans seneste blogindlæg på Berlingske Tidendes hjemmeside vil næppe heller ændre hans verdensbillede – som det også fremgår af mine skriblerier – men nogle gange kan man altså bare ikke lade være med at tage til genmæle. Når alt kommer til alt, er det jo derfor, man er blogger…

(…) Jeg orker næsten ikke denne diskussion, for det er ligesom at kæmpe mod vindmøller. De samme argumenter fremdrages fra venstrefløjen i værdidebatten, hvorefter de imødegåes af højrefløjen – dog desværre uden held, for argumenter har det sjovt nok med at prelle af på argumentresistente mennesker.

Lad mig dog trods alt alligevel kommentere Niels Krause-Kjærs vandrehistorie om, at Danmark er så trygt og sikkert som aldrig før. Det er selvfølgelig dokumentarbar forkert, men – se ovenfor – det hjælper altså ikke at sige det. I den forbindelse kan menneskeskæbner, altså virkelige personer, der på egen krop har mærket, hvordan vores dejlige land bliver stadig mere trygt, imidlertid være til hjælp: I gårsdagens 19-Nyheder på TV2 var tophistorien, at antallet af overfald på- og chikane af homoseksuelle er stærkt stigende. Specielt i Ørsted-parken i København går det hårdt for sig, og Jes Dorph-Petersen interviewede i den forbindelse en mand, der var blevet slået til lirekassemand en sen aftentime. Uden at blive spurgt til, hvem det var, der havde forårsaget det overfald, der har givet manden så svære fysiske- og ikke mindst psykiske mén, gjorde han selv opmærksom på, at han i dag har svært ved at opholde sig i nærheden af mennesker af anden etnisk oprindelse. Vil Niels Krause-Kjær og andre påstå, de danske homoseksuelle aldrig har følt sig mere trygge end i dag? Nå, ikke.

Hvem er det så, der mærker tryghedsfølelsen sprede sig i hele kroppen, ligeså snart de sætter deres fødder et hvilket som helst sted i kongeriget? Er det de danskere, der bor i de 29 ghettoer, hvoraf flere er selvstyrende områder? Har de en bizar virkelighedsopfattelse, der gør, at stenkast, bil-, container-, skoleafbrændinger o.l. – stik imod enhver logik – ikke gør dem mere og mere utrygge, men derimod mere trygge?

Føler alle danskere sig generelt mere trygge, fordi de ved, Danmark er ét af verdens mest udsatte terrormål? Nå, ikke.

Men okay: Så er det måske i Niels Krause-Kjærs egen hjemby, Århus (undskyld, Nicolai Wammen, jeg foretrækker stadig Å’et), at indbyggerne føler sig historisk trygge? Nå nej, heller ikke: Faktisk viste en undersøgelse for to år siden, at flere og flere århusianere følte sig utrygge ved at færdes i midtbyen sent om aftenen. Nej, vent: Det skyldes selvfølgelig, at Krause-Kjær bor i Højbjerg (selvom han vist er på vej til at flytte til København), og der er jo som bekendt en verden til forskel på Højbjerg og Århus, uagtet, at den geografiske afstand kun er på ca. 5 km.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: