Posted by: JanChris | 09/10/2010

Helle Thorning-Schmidt ville selv afskaffe “cafépengene” i 2002 & nye info om skattesag

Som det nok er de fleste bekendt, lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale op til, at regeringen (med støttepartier) vil gennemføre en SU-reform, der bl.a. indeholder en afskaffelse af de såkaldte cafépenge for hjemmeboende studerende. Vel vidende, at netop de unge vælgere traditionelt stemmer på venstrefløjen og ikke mindst Socialdemokraterne, har Helle Thorning-Schmidt som forventet udtalt, at hun ikke deler regeringens holdning og ikke vil fjerne ydelsen for den pågældende gruppe af unge.

Nu viser det sig så, at Thorning-Schmidt selv har foreslået netop at fjerne cafépengene i bogen, Forsvar for fællesskabet, som hun skrev sammen med fire medforfattere i 2002. Oplysningen stammer såmænd fra statsministeren i egen høje person, der fortalte om den socialdemokratiske formands seneste krumspring, da han fredag var gæst i programmet Mogensen & Kristiansen. Thorning-Schmidt bekræfter dermed også den første af de tre love, jeg opremsede i et tidligere indlæg her på Omnial: Alt, hvad jeg siger, vil senere blive modsagt af mig selv.

M.h.t. sommerens skattesag, har fagbladet Journalisten fået aktindsigt i en mailkorrespondance mellem B.T. og Skat. Man kan bl.a. læse nogle flere citater af Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, der endnu engang dokumenterer, at hvis førstnævntes mail til Justitsministeriet, hvori hun skrev, at min mand er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året rundt, var udtryk for sløseri, har ægteparret godt nok sløset temmelig systematisk og konsekvent. Det er også interessant at læse Kinnocks udtalelse om, at vores hjem er helt og aldeles her på Østerbro.

Ovennævnte publikation, Journalisten, stod som bekendt bag en meget lang reportage om B.T.’s dækning af skattesagen. Den mindede i mistænkelig grad om politisk motiveret journalistik, og den opfattelse blev yderligere bestyrket af, at journalisten bag historien, Signe Højgaard Nielsen, siges at have personlige sympatier for Helle Thorning-Schmidt og i øvrigt har delt valgmateriale ud for sin søster, der var kandidat for Socialdemokraterne ved sidste Regionsrådsvalg. Under alle omstændigheder lykkedes det i hvert fald ikke Højgaard Nielsen at påvise én eneste graverende fejl i B.T.’s artikelserie.

Nu til den sidste krølle på sagen: Journalistens chefredaktør, Jakob Elkjær, der under skattesagen var en indædt kritiker af B.T.’s dækning, har fået nyt job: Han skal være medieredaktør på Politiken… Mon ikke Tøger og co. har været ganske godt tilfredse med hans optræden i medierne under skattesagen? Den har i hvert fald næppe skadet ham under udvælgelsesprocessen til hans nye job.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: