Posted by: JanChris | 29/09/2010

Helle Thorning-Schmidt tager stadig afstand fra Muhammed-tegningerne den dag i dag

I dagens udgave af Kristeligt Dagblad bliver Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, interviewet om Muhammed-krisen næsten fem år efter den skelsættende begivenhed fandt sted. Som så ofte før lykkes det hende at fremstille sig selv i et langt mere positivt lys, end de faktuelle begivenheder berettiger til.

Bl.a. bliver Thorning-Schmidt spurgt: Hvad har du fortrudt i sagen, der blandt andet har gjort Danmark til et mål for terror? Til det svarer hun: Jeg fortryder intet af, hvad jeg sagde under Muhammed-krisen. Det er mig inderligt imod, at vi på nogen måde skal bukke os for totalitære regimer. De reaktioner, som tegningerne udløste, ikke mindst i Mellemøsten, var helt ude af proportioner og tydeligvis styret af anti-demokratiske regeringer.

Så Helle Thorning-Schmidt fortryder altså ingenting? Heller ikke, at hun d. 31. januar 2006 i Folketingssalen opfordrede til (fra S. 31), at henholdsvis statsministeren og regeringen og statsministeren tager afstand fra tegningerne? Var det ikke netop at bukke sig for totalitære regimer? Anders Fogh Rasmussen tog jo faktisk delvist afstand fra tegningerne ved at sige, han ikke selv kunne have fundet på at lave dem. Den udtalelse var allerede en imødekommelse over for de muslimske fundamentalister, og hvis han, som Thorning-Schmidt ønskede det, var gået hele vejen, kunne det vel næppe betegnes som andet end en utvetydig sejr for islamisterne.

Hvorom alting er, tager Thorning-Schmidt altså stadig afstand fra Muhammed-tegningerne i efteråret 2010, hvis man skal tage hendes ord i Kristeligt Dagblad for pålydende.

Sammenfattende må man konkludere, at der ikke er noget overraskende ved, at Helle Thorning-Schmidt forsøger at tegne et langt mere positivt billede af sin egen rolle under Muhammed-krisen, end der er faktuelt belæg for. I den forbindelse må man imidlertid kunne forlange af en angiveligt så kritisk presse som den danske, at den gør sit arbejde ordentligt og ikke lader Thorning-Schmidt slippe afsted med at hvidvaske sig selv med tilbagevirkende kraft. Det er faktisk en sølle form for journalistik. Det ville ikke have taget mange minutter at sætte sig ind i de faktiske forhold, men det er måske for meget at forlange af de danske medier?

Se også: Helle Thorning-Schmidt & Muhammed-tegningerne.

Reklamer

Responses

  1. Danske politikere, med halvt eller helt skjulte sympatier for muslimerne, har ikke i den grad udtrykt forargelse over de offentlige afbrændinger af Dannebrog, som vi har været vidne til.
    Det er bevis på, at de er dårlige danskere.
    Sådanne personer skal holdes borte fra alle offentlige embeder.

    falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: