Posted by: JanChris | 20/09/2010

Pia Kjærsgaard tjener 836.000 kr. om året. Vil Helle Thorning-Schmidt så venligst offentliggøre Skats afgørelse?

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, har som bekendt i Berlingske Tidende opfordret Pia Kjærsgaard til at offentliggøre sine privatøkonomiske forhold:

Jeg vil godt komme med en anklage mod Pia Kjærsgaard. Jeg tror, at hun fusker med skat og formueforhold. Ikke at jeg har noget grundlag for at sige det, men det havde B.T. heller ikke. Så nu synes jeg, at det skal undersøges. Alt må lægges frem. Pia Kjærsgaard har jo sagt, at Helle Thorning ikke er nogen privatperson. Pia Kjærsgaard er så heller ikke nogen privatperson. Hun er også en offentlig person.

Der er selvsagt tale om et-, omend mislykket, forsøg på politisk drilleri, efter Pia Kjærsgaard for sit vedkommende opfordrede Helle Thorning-Schmidt til at offentliggøre afgørelsen i Skats sag mod hendes mand, Stephen Kinnock. Sass Larsen mener åbenbart, Thorning-Schmidt er et uskyldigt offer og, at sagen viser, at en hvilken som helst person i princippet kan blive anklaget for skattesnyd/skattefusk, alene baseret på udokumenterede påstande fra politiske modstandere og/eller fjendtligsindede medier.

Hvad Sass Larsen glemmer er, at det var Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock selv, der gentagne gange unisono og umisforståeligt – både til Justitsministeriet og adskillige aviser – forklarede, at sidstnævnte opholder sig i Danmark hver weekend året rundt fra fredag (nogle gange torsdag) til mandag. Lægger man de udsagn til grund, har Kinnock i skattemæssig forstand været i Danmark i mindst 4 x 52-, altså 208 dage om året, og er dermed skattepligtig her i landet. Når der overhovedet er opstået en mistanke om, at parret snyder i skat, har Kinnock/Thorning-Schmidt altså kun sig selv at takke. Kan Sass Larsen forstå det? Næppe.

Hvad angår Pia Kjærsgaard har hun, mig bekendt, ikke sagt noget i offentligheden, der kunne tyde på, at hun eller hendes mand, Henrik Thorup, snyder i skat, men hun har derimod fortalt danskerne præcist, hvor meget hun tjener om året. I P1-debat d. 31. maj i år opgjorde hun således sin årsindtægt til 836.000 kr., inkl. formandshonoraret fra Dansk Folkeparti. Hør selv ved at klikke her. Jeg håber, det er godt nok, Henrik Sass Larsen. Nu venter vi så bare på, at din formand offentliggør afgørelsen fra Skat, men vi skal nok ikke holde vejret, vel, Henrik?


Kommentarer

  1. Helle og hendes mand tjener millioner, men det må arbejderen ikke vide. hehe


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: