Posted by: JanChris | 19/09/2010

Mogens Lykketoft kalder Sverigedemokraterna for “slam” på TV2 News

Her til aften følger jeg det svenske valg på TV2 News. To af de indkaldte eksperter er det frygtede/berygtede makkerpar, Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen. Som reaktion på, at Sverigedemokraterna kommer ind i Riksdagen, sagde Lykketoft, at han var tilhænger af den måde, de etablerede svenske partier holdt sådan noget slam som SD uden for indflydelse, i modsætning til Danmark, hvor Dansk Folkeparti som bekendt har været parlamentarisk grundlag for den borgerlige regering i ni år.

Ja, han er en rigtig demokrat, ham Lykketoft. Uffe Ellemann bakkede sin tidligere politiske modstander op og forklarede, at det ikke – som mange danskere ellers mener – er svenskerne, der befinder sig på et lavere demokratisk stadie end Danmark, men derimod svenskerne, der er 10 år foran Danmark.

Hvorom alting er: Hvordan kan en mand som Mogens Lykketoft, der i årevis har klaget over tonen på den indvandrerkritiske, danske højrefløj, forsvare at kalde et demokratisk parti som Sverigedemokraterna, der har stået for en meget moderat linje under valgkampen, for slam? Hvilket hykleri.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: