Posted by: JanChris | 10/09/2010

Villy Søvndal: en intetvidende ener med vælgertække

Villy Søvndal lider – ligesom sin trofaste partner udi politisk synkronsvømning, Helle Thorning-Schmidt – af en middelsvær form for talblindhed. Var det 5 eller 20 plejehjem, han havde besøgt? Var det 4 eller 24 mia. kr., kommunerne skulle spare etc.? Villy er ikke så god til tal, og han har generelt et noget anstrengt forhold til sandheden.

I det hele taget er der ikke ret mange politiske områder, Villy har styr på, men han har engang sagt noget grimt om Hizb-ut-Tahrir, og han er en hyggelig fyr, så hvad kan man som vælger forlange mere? Ikke ret meget, hvis man skal tro meningsmålingerne. Alene mistanken om, at Villy og co. går ind for en hård udlændingepolitik har gjort hans parti til Danmarks tredjestørste. At Søvndals partikollegaer i baglandet og på Christiansborg så mere eller mindre direkte siger, at de repræsenterer den stik modsatte linje, betyder ikke så meget for hans vælgere, for Venstre og Dansk Folkeparti er jo ikke seriøse alternativer for anstændige mennesker, vel? 

Under alle omstændigheder har Villy ved at låne nogle jokes fra diverse standup-komikere og lade som om, han går ind for en stram udlændingepolitik opnået en vælgertilslutning, der i den seneste Greens-måling i Børsen er intet mindre end 5,6 gange større end De Radikales! Ja, Margrethe Vestager har i sandhed meget at lære. Måske kunne Klaus Bondam låne hende et par vitser, men den med udlændingepolitikken bliver straks sværere at formidle…

Det er dog ikke alle kollegaer på Christiansborg, der er lige imponerede af Villy. F.eks. er Jesper Langballe i en ny bog citeret for det følgende lidet flatterende udsagn: Hr. Villy Søvndal ved mindre end intet om alt mellem himmel og jord.

Jeg synes jo nok, Langballe er lidt hård i sin vurdering. Man kan jo også vende den om og sige, at Søvndal måske bare ser verden på en lidt anden måde end andre mennesker. Det er der i og for sig ikke noget galt i og helt ærligt: Det kunne da godt have været sandt, at USA havde en militærbase 240 m under den grønlandske indlandsis. Jeg mener, der findes jo også UFO’er og marsmænd, ligesom det er bevist, at det var Bush-regeringen, der stod bag terrorangrebene d. 11. september 2001, så drop alt det negative og lad os sammen glæde os over, at der stadig findes enere som Villy Søvndal. Politik er jo kedeligt nok i forvejen.

Flere artikler om Villy Søvndal:

Villy Søvndal og kunsten at forveksle Hüttemeier med Meyerheim

Kapitalist-Villy: Min bror har en vindmølle, fordi det er penge lige ned i foret

Omnial afslører: USA har militærbase 10 km over den marokkanske ørken!


Kommentarer

  1. Jeg ved ikke , jeg kommer altid til at tænke på Låsby Svendsen når jeg ser Willy’s hestefjæs.

    Bevares, begge kan da sikkert være hyggelige privat men Låsby Svendsen er dog ikke en trussel for DK’s fremtid.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: