Posted by: JanChris | 04/09/2010

Kurt Strand: Besparelser i DR er en politisk hævnaktion

Deadline-værten, Kurt Strand, der snart forlader DR, skyder med skarpt mod regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på baggrund af det medieforlig, partierne blev enige om i maj 2010. Til dagens udgave af B.T. udtaler Strand:

Grundlæggende er Danmarks Radio et fantastisk hus, hvor meget kan lade sig gøre, og hvor der bliver lavet meget godt, men jeg kan godt blive irriteret over, at DRs ledelse i øjeblikket har meget travlt med at få det til at lyde som om, det ikke betyder noget for kvaliteten, at de lige har nedlagt 104 stillinger og fyret en masse folk. Det er noget vrøvl! Selvfølgelig koster det på kvalitetskontoen. Nu er den sidste sparerunde så for en gangs skyld ikke selvforskyldt, men en politisk hævnaktion mod DR.

Hvordan?

Fordi det gik for godt for DR. Særligt DRs radio er en megasucces, og hvis det var lykkedes TV2 at lave en god kommerciel radiostation, tror jeg simpelthen ikke, at det her var sket. Medieforliget er en politisk hævnaktion mod DR, og det er sgu da træls.

Man kan læse mere om Kurt Strand, eller Kampagne-Kurt, ved at klikke her.

Info om Kurt Strands karriere og person:

Den erfarne journalist, der fra naturens hånd har meget, meget svært ved at lægge skjul på, hvem han har sym- og antipatier for, har været ansat på de venstreorienterede aviser, Aktuelt, Demokraten Weekend og Socialistisk Dagblad, inden han logisk nok endte på DR. I 2000 skrev Strand en kronik i Jyllands-Posten, hvor han advokerede for subjektiv journalistik: Der er et skrigende behov for, at journalister vedkender sig deres personlige holdninger og følelser og åbent tør sortere, analysere og forklare med subjektivitet som arbejdsmetode. (Jyllands-Posten, 26.03.00) Strand praktiserer selv denne form for journalistik, så ingen kan være i tvivl om, hvor han befinder sig i det politiske spektrum.

P.S: I interviewet i dagens B.T. fortæller Strand også om sit syn på den verserende strid mellem Danmark og Sverige:

Tommelfingeren nedad for alle de danske politikere, der i denne uge har været efter svenskerne og deres demokrati. Jeg gør stilfærdigt opmærksom på, at svenskerne har haft ytringsfrihed i 100 år mere end Danmark. Måske er de bare bedre til at håndtere det.


Kommentarer

  1. Sjovt som man får bekræftet sine “fordomme” når manden er på vej ud og syntes han kan tale frit.
    DR er og har altid været en socialkammerat institution , det problematiske ligge i deres monopol og deres ret til tvangsudskrivning af abonnement, også over for dem der absolut ikke ønsker deres ydelser.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: