Posted by: JanChris | 03/09/2010

Helle Thorning-Schmidts skatterådgiver ændrer forklaring

I skattesagen mod Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er parrets skatterådgiver, Frode Holm, i dag i B.T. ude i et bizart tilbagetog fra sine tidligere udtalelser til både Ekstra Bladet, d. 2. august, og B.T., d. 6. august, om, at Kinnocks ansættelse hos British Council gjorde, at han ikke kunne betale skat i Danmark før 2009:

I overenskomstens paragraf 19 stk. 3 står der: Personer, der ikke er danske statsborgere, er fritaget for dansk beskatning af vederlag, som oppebæres for udførelsen af hverv for den engelske ambassade eller The British Council i København. Allerede af den grund skal Stephen Kinnock ikke betale skat i Danmark. (Ekstra Bladet, d. 2. august).

Nu skriver Frode Holm imidlertid i en mail til B.T., at han er blevet fejlciteret og henviser til en anden paragraf, der alligevel gør Kinnock skattefri:

Jeg har aldrig udtalt mig om skattefrihed for Stephen Kinnock som følge af paragraf 19 stk. 3 i dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Storbritannien. Den bestemmelse, der citeres i dagspressen, er i øvrigt artikel 19 stk. 1, litra c. Enhver kan jo se, at den kun omfatter personer, der arbejder for British Council i København.  

Frode Holm tilføjer over for B.T-journalist Thomas Nørmark Krog:

Jeg ændrer ikke forklaring. Jeg har aldrig sagt, at det er paragraf 19 stk. 3, men derimod er det stk. 1 litra a og b, der slår fast, at han ikke kan betale skat i Danmark. Det kan du vel nok forstå. Men du kan måske ikke finde ud af at læse dementiet?
(…) Jeg er blevet fejlciteret i Ekstra Bladet, og det til B. T. var i en anden sammenhæng.

Jeg har lidt svært ved at finde hoved og hale i det, han siger, men sikkert er det, at den før så kække skatterådgiver er blevet noget mere ordknap og kort for hovedet. I øvrigt bliver han også citeret for, at han slet ikke kender noget til, at Skat har bedt om at få udleveret Kinnocks kontoudtog. Det var ellers selvsamme Holm, der fortalte Ekstra Bladet om Skats anmodning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: