Posted by: JanChris | 29/08/2010

Lederskribent på Sveriges næststørste avis: Hvis I stemmer på Sverigedemokraterna, er I ikke anstændige mennesker

Historien om, at den private, svenske tv-kanal, TV4, nægtede at vise en valgvideo for det indvandrings- og islamkritiske parti, Sverigedemokraterna, er ikke tophistorie hinsidan. Man skal lede med lys og lygte efter artikler om sagen på de to store tabloidaviser, Aftonbladet- og Expressens hjemmesider.

Graver man lidt dybere, viser der sig dog at være lidt at komme efter alligevel. F.eks. tager Expressen, Sveriges næststørste avis, emnet op i en leder/opinionsblog skrevet af en A-C Marteus. Den kvindelige skribent giver den fuld skrue i sit forsøg på at gøre det glasklart for svenskerne, hvad der er op og ned i denne sag. Under overskriften, Goebbels skulle ha applåderat dig, Jimmie Åkesson, laver hun en rask lille naziassociation mellem Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, og den nazistiske propagandachef, Joseph Goebbels. Så er stilen ligesom lagt.

Videre hedder det bl.a:

(…) Det är precis samma strategi som nazisterna använde: framställ judar som något annat än människor, något mindre än människor. Framställ dem som vidunder, som djur. Vänj folket vid det. Sedan går vi vidare till nästa steg.(…) och med reklamfilmen rinner polityren av SD.  Jimmie Åkesson tappar håret. Ser ni? Den brutala, primitiva skinnskallen bryter fram. Hans ljusa kavaj övergår i en grön nylonnyans. Får muddar. Blir en bomberjacka. Hans putsade skor växer ut till stålhättekängor.

SD har visat sin rätta karaktär. Hat.

Den får ikke for lidt fra den ungdommelig udseende lederskribent, og meget forventeligt når hun også lige at advare/true de læsere, der har tænkt den grimme tanke, at det måske skulle være denne gang, de ville stemme på Sverigedemokraterna:

Den som väljer att rösta på Sverigedemokraterna i valet, efter detta, kan inte riktigt förvänta sig att bli betraktad som en anständig människa.

Man kan næsten ikke lade være med at drage paralleller til Danmark og Dansk Folkeparti. Naziassociationerne forpestede også den danske debatkultur i mange, mange år og gør det til dels stadig, og vi kender også til hudløshed anklagen om, at de vælgere, der stemmer på DF, simpelthen er uanstændige-, underforstået onde, mennesker.

Heldigvis for Sverige kan man i kommentarerne til lederartiklen se, at der stadig er håb for vores naturskønne naboland. Her følger et udpluk af indlæggene:

Læseren Jojjeman skriver: (…) Denna förbannade naiva inställning till att allt och alla är så goda är så fullständigt idiotisk så klockorna stannar. Titta på Europa – det är VI som är det extrema undantaget. Det är vi som har politiker och journalister som vältrar sig i en bisarr nepotism, oikofobi (selvhad) och ryggdunkande. Hela mediakåren har gravt missförstått sin roll. Medan resten av Europas länder vaknar upp fortsätter vi i samma takt. Hur kommer det se ut för våra barn?(…) vem vill fortsätta betala världens högsta skatter, när man ser vad de går till; import av valboskap till partierna vid makten och som aldrig någonsin kommer att kunna bli en del av ett modernt, sekulärt och jämställt land som Sverige.

Jonathan skriver: Denna ledarskribent bör helt klart kunna fällas för förtal (bagvaskelse). Att jämföra denna reklamfilm gjort av en svensk reklambyrå med någonting som Goebbels hade applåderat är fullständigt under all kritik. Du förtalar dessutom samtliga som tänkt rösta på Sverigedemokraterna och hotar dessa med att inte kunna bli betraktade som anständiga. Expressen ta bort oerhört smaklösa artikel.

Niklas Larsson skriver: (…) Nej, det är artiklar eller texter som denna som ger Sverigedemokraterna sina väljare. Tänk dig själv att tycka illa om prioriteringarna som nu görs i samhället & vad som än sker så är media & politiker med på denna massinvandring. Klart som korvspad man blir jäkligt förbannad! & ni bara fortsätter att mala. Vecka ut o vecka in i era ledare, debattartiklar & bloggar. Livrädda för att ert mångkulturella Astrid Lindgren-land som ni tror finns skall raseras. Men myntet har 2 sidor & den andra sidan heter Sverigedemokraterna. Jag är jäkligt nöjd med att den sidan finns idag!

Ron skriver: Jag tycker det verkar som om svensk media ar de som ar fyllda med hat. Jag som medborgare fortjanar ocksa att bli respekterad som person vilket parti jag an skulle rosta pa. Svensk media ska inte tala om for medborgarna att de inte ar anstandiga……………………. I en demokrati ska folket kunna rosta pa vilket parti som helst utan att bli utsatta for rasism ifran svensk media.

Milek skriver: ni “journalister” ser mer och mer ut som orkestern i den gamla Titanic-filmen som fortsatte att spela medans baten kapsejsade.

Fafhrd skriver: Vilket trams från Expressens sida!! Ni applåderar hela tiden invandringen, men är det NÅGON journalist (ni är inte ens värda namnet egentligen) som bor i ett invandrar område?? Nej troligtvis inte! Jag har bott i Södertälje, jag har en fru som gått på SFI -jag vet precis hur folk beter sig på SFI och hur de beter sig i Södertälje!!! Det är stulna bilar varenda dag som står och det härleds ALLTID till området Hovsjö! Folk flyttar inte på sig utan står mitt i gatan med bilar för de anser att de äger området och nej det är INTE svenskar som gör det! Man tog skolpengar och gav till flyktingar, veckan efter så stod det att Södertäljes skolor var SÄMST i landet! Det värsta med journaliser är att ni vet fanimej INTE vad ni pratar om. Det enda ni säger är att folk är “rädda”… Nej det handlar inte om det, det handlar om man över huvud taget kommer att få pension i detta land då en ansenlig summa skattepengar går till flyktingar! Det är inte deras fel naturligtvis utan staten som har ett TOTALT MISSLYCKANDE i sin integrationspolitik, men som man inte erkänner! Hur mycket pengar kan staten spendera innan vi andra måste jobba ihjäl oss för att det ska gå runt??? Nu har man miljöskatten som man stoppar i dessa hål men sen då…? Nä börja ta er i kragen och fundera istället varför folk blir förbannade och varför fler inte vill ha flyktingar till Sverige! Kan ju börja med att försöka få in de som är här i samhället först och inte efter 7-10 år…

Nu vil nogen måske tro, at jeg har sorteret en hel masse indlæg, der bakker lederskribenten op, fra, men nej, det er ikke tilfældet. At dømme efter kommentarerne er opbakningen til Sverigedemokraterna massiv, omend der selvfølgelig ikke er tale om noget repræsentativt udpluk af svenskere. Under alle omstændigheder bliver det en meget spændende valgaften d. 19. september.


Kommentarer

 1. Sverige er ikke længere det frie demokratiske land, det engang var.
  Der er problemer med, at alle frit kan komme til orde, og at alle frit kan sige sin mening.
  Stemmeafgivningen ved valg er der også problemer med.
  I stedet for, at alle partier er samlet på én stemmeseddel, har hvert parti en separat stemmeseddel.
  Så kan de valgtilforordnede holde øje med hvem, der tager hvilke stemmesedler.
  Der har også været problemer med, at visse stemmesedler var helt fjernet fra valglokalet.

  Det er forhold, som kun har fandtes i diktaturstater.
  Ubegribeligt, at omverdenen ikke har omtalt det meget mere.

  falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: