Posted by: JanChris | 27/08/2010

Jens Olaf Jersild i “Jersild Live”: Lene Espersen er moralsk anløben, og Helle Thorning-Schmidt er ren som sne

I går aftes var det sagnomspundne program, Jersild Live, også kendt som Jersild & Fyld, tilbage på DR1 efter en ultrakort sommerpause på kun ni uger, en periode, hvor der som bekendt næsten intet skete af betydning i dansk politik…

Nå jo, ved nærmere eftertanke var der vist noget med Lene Espersen og Helle Thorning-Schmidt, men bedre sent end aldrig: I aftes havde Jersild nemlig inviteret den tidligere konservative borgmester i Frederiksberg Kommune, Mads Lebech, og Ritt Bjerregaard, der ikke behøver nogen nærmere præsentation, i studiet for at give deres syn på de to sager. Det gjorde de så efter bedste evne ud fra hver deres politiske udgangspunkt. Bl.a. bed jeg mærke i, at Ritt Bjerregaard, øjensynligt i fuld alvor, mente, Helle Thorning-Schmidt ikke kunne have forudset, det ville blive et problem, at hun var gift med en mand, der ikke betalte skat i Danmark…

Nok om det, mere bemærkelsesværdigt var det, at Jens Olaf Jersild selv følte behov for at blande sig i debatten og udbasunere sine egne personlige holdninger om Lene Espersen og Helle Thorning-Schmidt, og forventeligt nok lå den Jersildske antipati hos den konservative formand, mens sympatien tilhørte den socialdemokratiske statsministerkandidat:

(…) Men er det ikke også lidt underligt, at det er som om, at nu har der også været så meget om det med Lene Espersen, at det ligesom er Helle Thorning, der står med en moralsk bet i øjeblikket? Men når man tænker på det: Altså, Lene Espersen har jo faktisk haft en hel del sager. Altså, så har der været noget med, at hun ikke helt moralsk rigtigt lånte en fin kjole til et nytårsbal. Så var der en ølreklame, hun medvirkede i, som ikke var så heldig, og som blev kritiseret, og der var også noget med en barnestol…

Mads Lebech: Hun er en gæv kvinde, der…

Jens Olaf Jersild: Det er meget gævt, ikke? Altså, gang på gang er det gævt, ikke… Ha, ha, ha, ha. etc.

(…) Jens Olaf Jersild: Der har jo ikke været noget på Helle Thorning af den karakter tidligere, jo.

Se og lyt selv ved at klikke her (fra ca. 42 min.)

Tak for dine personlige kommentarer, Jens Olaf Jersild, men du tager fejl: Der har været masser af sager, der såede tvivl om Helle Thorning-Schmidts personlige moral og dømmekraft. Måske skulle du se- og læse noget andet end DR, Politiken og Information. Havde du gjort det, ville du vide, at Helle Thorning-Schmidt f.eks. i 2001/2002, da hun var medlem af Europaparlamentet formåede at flyve for 479.000 kr. på bare ét år, svarende til 1300 kr. om dagen. Et temmelig ekstravagant beløb vil de fleste nok mene. 

Der var også den der lille sag om, at hun konsekvent nægtede at overholde CPR-loven 3 1/2 år i træk, da hun i forbindelse med sit valg til Europaparlamentet i 1999 afviste at sælge eller udleje sin helårslejlighed på Amager, selvom hun med mand og børn var flyttet til Bruxelles.

Endelig er det, når nu Jersild nævner de kæmpeskandaler, Lene Espersen var involveret i, da hun lånte henholdsvis en kjole og en barnestol, vel også værd at nævne, at Helle Thorning-Schmidt for sit vedkommende planlagde at låne/tage et formentligt sekscifret beløb fra den socialdemokratiske partikasse til betaling for sin og mandens personlige revisor. Senere sagde hun så – helt frivilligt selvfølgelig – nej tak til dette generøse tilbud fra partifællerne.

Denne gang vil jeg undlade at nævne alle Thorning-Schmidts løgne, ideologiske- og holdningsmæssige krumspring og generelt megalomane adfærd, men blot slutte med at konstatere, at Lene Espersens ovennævnte synder (dertil kommer sagen om det uretmæssige transporttillæg i 1998) næppe tåler sammenligning med Thorning-Schmidts meritter, selvom jeg bestemt ikke er nogen stor fan af den konservative formand.

Hvorom alting er: Det er nu slået fast én gang for alle, hvem Jens Olaf Jersild sympatiserer med i dansk politik. Det har sikkert glædet den røde fløj på en ellers utrolig trist dag, hvor Kurt Strand, én af dansk journalistiks mest upartiske og saglige personligheder, bekendtgjorde sit farvel til DR.


Responses

 1. Hvis du så Jersild & Spin i dag d. 2/9 så var det en lang mistænkeliggørelse af VKO.
  Det var udgangspunktet for alle spørgsmål fra jersilds side, for alle de tanker han tænkte som de to eksperter skulle svare på.

  Og Mads Lebech der vist ligeså godt kunne være medlem af det radikale venstre (bortset fra en kærlighed til erhvervslivet) var ikke just nogen solid repræsentant som modpart til Jersild og Ritt.

  Man kunne jo have forventet at Jersild ville påtage sig rollen som den med “modargumentet” mod de to eksperters syn på sagen, og altså påtage sig rollen som den der forklarede den oplagte version af hvorfor f.eks. VK kritiserer sverige. Men sådan var det ikke. Det var vist tre enige personer der motivtolkede helt uden nødbremse….

  islamofobien er alle steder, var vist hvad vi lærte.

 2. Jeg så det godt, og jeg er enig i din analyse. Noget, der også slog mig, var, at ingen af de tre (!) debattører tilsyneladende fattede, at problemstillingen omkring ramadanmiddagen ikke drejede sig om arrangementet i sig selv, men derimod om, at det af alle steder skulle finde sted på Christiansborg.

  Konkret m.h.t. Mads Lebech, så viser hans optræden klart, hvorfor man som borgerlig skal være glad for, at Lene Espersen er formand for De Konservative. Ja, hun er en populist, og jeg bryder mig ikke specielt meget om hende, men tro mig: Alternativerne Lars Barfoed og Mads Lebech er værre. I så fald vil der nemlig blive vendt op og ned på dansk politik, og vi vil se konservative tilnærmelser til De Radikale.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: