Posted by: JanChris | 28/04/2010

Splinten i eget øje

Jeg har netop sendt følgende debatindlæg til Jyllands-Posten:

I forbindelse med SF’s landsmøde har bl.a. Ole Sohn og Villy Søvndal – selvsagt med henblik på ikke at fornærme eventuelle, potentielle vælgere – haft travlt med at forsikre om, at de skam anser Dansk Folkeparti for at være et normalt parti på lige fod med alle andre. På samme måde fik partifællerne, Kamal Qureshi og Steen Gade, pludselig også meget travlt med at forlade en Facebook-gruppe, hvor ledende DF’ere blev fremstillet som nazister.

Gade har beklaget sit medlemskab og personlig undskyldt over for DF-ledelsen. Derimod forholder det sig noget anderledes med Kamal Oliver Qureshi. Med hans fortid in mente kommer det imidlertid ikke ligefrem som den store overraskelse. For udenforstående ser det nemlig ud som om, foragten for DF er selve meningen med livet for ham, efter den Descartes-inspirerede devise: Jeg hader Dansk Folkeparti, altså er jeg. En undskyldning fra hans side til Pia Kjærsgaard og co. ville nærmest svare til, at Frank Aaen blev kapitalist, paven protestant eller, at Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt stod fast på deres synspunkter i årevis.

Qureshi valgte da også at gå i den stik modsatte grøft: Næppe havde han meldt sig ud af den ene DF-hadegruppe, før han selv oprettede den næste under navnet Stop Dansk Folkeparti.

Hvad er det så, Qureshi ikke bryder sig om ved Dansk Folkeparti? Øjensynlig alt, men især har han altid beklaget sig over den tone, DF lægger for dagen over for muslimer. På det punkt har Qureshi en pointe, for ingen har som han selv altid holdt kammertonen i enhver sammenhæng, som de følgende udtalelser dokumenterer på bedste vis:

Den nuværende regering har gjort alt for at ramme de brune danskere. (Ekstra-Bladet, d. 03.10.04)

(…) Et meget ekstremt højreorienteret parti med en racistisk ideologi i Danmark har fået så markant indflydelse…

Der er jo tale om en retorik – en kamphandling vel nærmest – der er så voldsom, at den politiske dialog stopper.

(…) Det er jo derfor, jeg nævner det med jøderne, for det, der skete i 30′erne… det er lidt det, der sker med muslimerne i dag.

I Danmark er et utal af indvandrerforretninger blevet nedbrændt, et utal af indvandrere er blevet dræbt, overfaldet, stukket ned m.v. (Alle fire citater fra P1-Debat, d. 12.06.05)

Det kan vel heller ikke undre nogen, at når vi har et parti som Dansk Folkeparti, der erklærer sig antimuslimsk, så er der nogle danskere, der tror, at de har ret til at angribe muslimer i Danmark. (24 Timer, d. 12.06.08)

Det er bekymrende, at de (Dansk Folkeparti) kommer med udtalelser, som på mange måder er sammenlignelige med Jonni Hansen og kompagni.

Man kan blive bekymret for, hvad Dansk Folkeparti konkret har tænkt sig: Har de tænkt sig at sætte de 200.000 danskere med muslimsk baggrund på godstoge og sende dem ud af Danmark? (Begge citater fra Berlingske Tidende, 22.09.08)

P.S: Uden at blive personlig kunne jeg godt tænke mig at vide, om det skyldes en splint i hans øje, at Kamal Qureshi går med briller?

Reklamer

Responses

  1. Husker du hans forening der skulle finansiere fri abort for færøske kvinder..?

    Og afskaffelse af kristne helligdage til fordel for muslimske?

    Og hans ageren i sagen om de muslimske spiontaxier som opsporer bortløbne kvinder på ægtemandens opfordring…

    Det er uhyggeligt at denne usling efter bedragerisagerne stadigvæk er med i dansk politik.

  2. Ja, Balder, når jeg læser om sagerne, kan jeg godt huske dem. Der er selvsagt også mange andre ubehagelige episoder. Han gav f.eks. Karen Jespersen skylden for et attentat mod et asylcenter i 2000, og Søren Krarup (!) blev bebrejdet attentatet mod Rikke Hvilshøjs private hjem i 2005. Det værste ved Kamal Qureshi er – set fra SF’s synspunkt – at ledelsen simpelthen ikke kan slippe af med ham, fordi hans Folketingskreds bliver ved med at opstille ham.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: