Posted by: JanChris | 23/12/2009

Glædelig jul iblandet en stille undren

Meget overraskende for mig selv, bragte Jyllands-Posten i forgårs mit indlæg DR’s minaretmanipulation 15 (!) dage efter, jeg sendte det til avisen. Normalt er det sådan, at hvis et læserbrev ikke offentliggøres senest 10 dage efter, man har indsendt det, kommer det ikke i avisen, medmindre andet er aftalt. Da jeg ikke havde hørt noget som helst fra JP, regnede jeg også med, det var tilfældet denne gang. Det ærgerlige ved JP’s dårlige kommunikation er, at jeg har brugt 10-12 timer på at skrive indlægget om, så det passede til Politiken, Information og Berlingske Tidendes pladskrav i den tro, at Jyllands-Posten ikke ville bringe det. Jeg havde selvsagt ikke siddet i timevis og slettet ord, sætninger og afsnit, hvis jeg havde vidst, JP i sidste ende ville offentliggøre indlægget alligevel.

Ikke desto mindre er jeg selvfølgelig glad for at få mit læserbrev i Danmarks største avis på en relativ fremtrædende plads, og det allerbedste er, at DR er nødt til at reagere på indlægget, for mediemastodonten kan ikke leve med at blive beskyldt for at lave manipulerende journalistik. Opgaven bliver imidlertid ikke nem for DR, for dokumentationen er uomtvistelig korrekt:  Der er ingen som helst tvivl om, at DR – med hensigt om at fremme en bestemt dagsorden – har fraredigeret en specifik, islamkritisk vending.

Jeg gruer en smule for, om man fra DR’s side vil lave lidt research på nettet, inden man sender sit svar til JP og bringe mit ståsted som meget højreorienteret blogger (ikke min egen selvopfattelse) ind i debatten. I så fald må jeg tage situationen derfra. Under alle omstændigheder har jeg ikke noget at skamme mig over, og som nævnt kan alt det, jeg skrev, dokumenteres.

Hvis man ser bort fra mit læserbrev i Jyllands-Posten, undrer det mig stadig, at blogge som Uriasposten og Snaphanen her 18 (!) dage efter, jeg første gang bragte indlægget, DR’s minaretpropaganda: svensk islamkritik censureret væk i Deadline og P1, stadig ikke har vist den ringeste interesse for at omtale de glasklare beviser for DR’s manipulation med det famøse interview med altmuligmand Ulf Persson. De to blogge kom bl.a. til verden for at dokumentere danske mediers forsøg på at fremstille islam og muslimer i et mere gunstigt lys, end virkelighedens verden giver belæg for. Med al respekt har der dog for det meste været tale om at sandsynliggøre venstreorienterede/islamvenlige synspunkter, sjældent reelle beviser som i mit indlæg. Hvorfor altså overhovedet ikke nævne det?

Da jeg ikke ønsker at lave Omnial om til en brok-blog e.l. vil jeg lade det blive ved denne moderate kritik af Danmarks to største, islamkritiske blogs og ønske alle mine læsere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Støt Omnial her.


Kommentarer

  1. Rigtig godt! Det var et vigtigt indlæg at få trykt.

    Husk nu, at holde dine trofaste læsere opdaterede!

    Også god jul herfra!

  2. Tak, Aida, og i lige måde. Jeg vil gøre mit bedste, så langt kræfterne rækker.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: