Posted by: JanChris | 01/12/2009

Uffe Ellemann: Folkeafstemninger undergraver demokratiet

Som jeg med andre ord skrev den anden dag, kan man til tider godt få det indtryk, at Lars Løkke Rasmussen er Uffe Ellemann-Jensens marionetdukke. Datteren, Karen Ellemann, er som bekendt blevet minister alene på grund af efternavnet, og protegéen, Lykke Friis, er ligeledes hentet ind i regeringen.

Alt er dog ikke fryd og gammen for Uffe-mand, der nu må se i øjnene, at den islamisering af Europa, han arbejder så hårdt på at gennemføre, har lidt et mindre tilbageslag. Schweizernes ja til at forbyde opførelsen af minareter ser da også ud til at have ramt Dhimmi-Uffe hårdt, og på sin blog på Berlingske.dk, beærer han sine læsere med et løsningsforslag, der én gang for alle vil sætte en stopper for den slags ubehagelige overraskelser: Man afskaffer simpelthen folkeafstemninger. Omnial har en mistanke om, at Uffe allerede så lyset, da han som udenrigsminister i 1992 ikke var i stand til at overbevise danskerne om at stemme ja til Maastricht-traktaten. Hvorom alting er, melder Uffe nu klart ud: Demokratier fungerer meget bedre som elitokratier, altså samfund, hvor man lader en lille politisk elite træffe beslutningerne på det dumme folks vegne. Uffe uddyber nedenfor, hvorfor man i et demokrati – der som bekendt betyder folkestyre – er bedst tjent med ikke at spørge folket til råds:

Schweiz skiller sig ud fra de fleste andre demokratier ved at afholde hyppige folkeafstemninger. Det er der mange, som misunder Schweiz. Jeg gør ikke. For folkeafstemningerne kan undergrave demokratiet, hvis de folkevalgte politikere benytter dem til at skubbe ansvaret fra sig – eller hvis de tillader ekstreme kræfter at sætte dagsordenen, sådan som det er sket denne gang.

Alles klar, Uffe, men du er nødt til at lære at forstå – og jeg ved godt, det er svært – at alle mennesker ikke kan være ligeså kloge, som du selv er, men én ting lover jeg dig: Hvis du arbejder for at få opført en moské med minaret få hundrede meter fra dit eget hjem i Hellerup, vil jeg personligt støtte projektet, og jeg garanterer, at et flertal af danskerne vil gøre det samme.

Reklamer

Responses

  1. Uffe må lide af et overdrevent selvforherligelseskompleks.

    Demokrat, det er han langtfra.

    falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: