Posted by: JanChris | 30/11/2009

Stem om det store spørgsmål: muslimsk brægen eller ringende kirkeklokker?

Som bekendt stemte schweizerne i går ja til et forbud mod minareter (de tårne, hvorfra muslimer kaldes til bøn). Men hvis man tror, de oste- og chokoladegnaskende væsener sydpå er bange for islams fremmarch, tager man helt fejl. Når de vil forbyde minareter, er det udelukkende af hensyn til klimaet, altså lydklimaet, og jeg tror også, det vil være den strategi, man vil forfølge fra alpelandets side, når man i internationale sammenhænge skal forklare det, der ellers ved første øjekast kunne ligne et klokkeklart eksempel på den omsiggribende racisme, fremmedfjendskhed, islamofobi, xenofobi etc., der i disse år helt uden nogen synlig grund spreder sig i Europa. Jeg er sikker på, at alle de mange progressive mennesker på venstrefløjen vil sluge hvad som helst, hvis bare man undskylder det med klimahensyn.

Men har schweizerne ret? Er der tale om lydforurening? Hør selv nedenstående eksempler og stem lidt længere nede på siden på, hvad du foretrækker: Indkaldelse til bøn i en moskè eller de ringende kristne kirkeklokker? Husk nu at være ærlig og fordomsfri. Jeg har i øvrigt selv oplevet sirenesangen fra minareterne kl. 4 om morgenen i Saudi Arabien, og den kan klart anbefales.

Indkaldelse til muslimsk bøn

Ringende kirkeklokker


Kommentarer

  1. Vi har allerede en minaret i København, nemlig ved Svanemøllen station. Det er ganske vist et udluftningstårn fra kloaksystemet, men alligevel.

  2. Du mener, de to ting er umiddelbart sammenlignelige? Nu er det her jo en pæn blog, så du får ikke mig til at skrive sådan nogle ting…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: