Posted by: JanChris | 28/11/2009

Tågehornet Reimann på besøg i det fredfyldte Tingbjerg

Jeg har skrevet det før, men understreger det gerne igen: Københavns nye politidirektør, Johan Reimann, er et tågehorn af rang. Det beviste han endnu engang for nylig, da han var på en lille udflugt til den frygtede/berygtede bydel, Tingbjerg, sammen med en journalist fra Jyllands-Posten.

Reimann begynder med at tale om indbyggerne i området: Vi ved, at langt de fleste beboere herude er pæne og ordentlige mennesker, udtaler han, inden han kommer med en epokegørende tilføjelse, der uden tvivl som ved et trylleslag vil stoppe al omsiggribende vold og kriminalitet: Der gøres meget for at vedligeholde området og holde det fri for graffiti, og buskadserne bliver beskåret. Ja, er det ikke mageløst: Buskadserne bliver beskåret! Er det sådan nogle idéer, han hæver sin milliongage for at få?

Videre kan man læse, at der allerede er brugt 300 mio. kr. på byfornyelse i området, og det er der jo som bekendt ingen, der kan have ondt i røven over, da man i dette tilfælde i dén grad kan tale om, at man får noget for pengene.

Reimann mener ikke, der er noget galt med de unge Tingbjerg-beboeres normer: De fleste har gode normer. Det bliver en selvopfyldende profeti, hvis man gør et område til et problem. Mange beboere havde svært ved at genkende det billede, der blev tegnet af området i forbindelse med sagen om præsten (den homoseksuelle, Ulrich Vogel, der blev stenet, chikaneret, truet og overfaldet ud af sin præstebolig). En selvopfyldende profeti, hvis man gør et område til et problem? Skal man lade være med at tale om, at politiet bruger for mange penge, for så vil Reimann og co. netop bruge for mange penge? Ja, logikken er der ikke noget i vejen med.

Reimann tror ikke, at nogle beboere kunne være bange for at udtale sig af frygt for repressalier: Det ville undre mig, hvis det var sådan, siger han, inden han fremlægger det klokkeklare bevis på, at alting ånder og fred og ro i Tingbjerg: Jeg har aldrig følt mig utryg, når jeg går herude. Jamen, så er den ged jo barberet. Hvis man som politidirektør har været i Tingbjerg et par gange sammen med journalister og formentlig bodyguards og ikke er blevet overfaldet, kan der da overhovedet ikke herske nogen som helst tvivl om, at der 24 timer i døgnet 365 dage om året ånder fred og ro i området.

Hvis der nu alligevel – altså bare sådan helt hypotetisk, ikke – skulle rende et par luskede gestalter rundt i Tingbjerg, har Reimann en genial løsning, der får dem fjernet fra gadehjørnerne (buskadserne er de jo allerede forsvundet fra): Man kan f.eks. forestille sig et værksted, hvor de unge kan skrue på deres knallerter, og hvor der er mulighed for selvorganisering. De penge, som vi bruger på de mennesker er givet godt ud, for den lille gruppe af unge, der udvikler sig til kriminelle, kommer til at koste samfundet mange penge på længere sigt. Oraklet Reimann har endnu engang helt ret: Indtil videre har man brugt 300 mio. kr. på Tingbjerg, og alle kan se, hvor fantastisk det går. Hvis man ikke havde brugt de 300 mio. kr., ville situationen helt sikkert have været meget værre, for hadet til Danmark, kristendommen og den vestlige kultur, er som bekendt forsvundet i takt med, at de unge har fået flere og flere værksteder stillet til rådighed, hvor de kan skrue på deres knallerter.

P.S: Jyllands-Postens artikel om det fredfyldte Tingbjerg slutter med følgende sætning: Johan Reimann skal skynde sig videre. Tilbage på parkeringspladsen foran SuperBest står en udbrændt bil.


Kommentarer

  1. Et stort hurra for vort ikke eksiterende politikorps.Gud alene ved hvorfor vi ikke allerede har taget sagen i egen hånd

  2. Jøsses, den er jo helt gal! Og hans naivitet fremstår ikke engang påtaget.

    Hvad er det for en abnorm optagethed af ”buskadserne”? Skulle der nu være en korrelation imellem højden på et områdes buskadser og kriminalitet!?

  3. Buskadser kan jo bruges til at gemme sig i, inden man overfalder “lette” ofre som f.eks. unge danske piger eller gamle damer. Mon ikke det er derfor, Reimann mener, det er så vigtigt at beskære dem. Under alle omstændigheder kan man næppe tale om et epokegørende tiltag, og det ligger i hvert fald fast, at manden er et tågehorn.

  4. Jo, det er self, hvad den gode Reimann mener!

    Personligt befinder jeg mig da også tit og ofte i et ”buskads”, hvorfra jeg overdænger forbipasserende med sten, sætter ild til dette og hint og ikke mindst indkasserer mobiltelefoner, huer og jakker! Hvis der nu bare var et værksted, hvor jeg kunne ”skrue på min knallerter”, ville tingene naturligvis se helt anderledes ud!

  5. Netop, du er ved at se lyset, Aida!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: