Posted by: JanChris | 15/11/2009

Steensbeck, Fogh, Løkke, en sur Krause-Kjær og en lidt for hurtig boghandler

Min optagethed af Fogh lakker mod enden, og det er jeg temmelig sikker på, mange læsere er meget glade for. Det, der har irriteret mig i forbindelse med den nuværende Nato-generalsekretær er som bekendt, at han er blevet fremstillet i et langt mere flatterende lys i offentligheden, end hans vejrhaneagtige stil berettigede til. Det er der nu – i forbindelse med udgivelsen af den nye bog om ham – rettet op på. Ingen er længere i tvivl om, at Fogh var en opportunist ud over alle grænser. Ligeledes siges det nu ligeud, at Danmark reelt var uden ledelse i de ca. 18 måneder, hvor Fogh – på skatteydernes regning – var aktivt jobsøgende i udlandet.

Netop i forbindelse med udgivelsen af den nye bog om Fogh kan jeg ikke lade være med en sidste gang at drille den ene af forfatterne, Bjarne Steensbeck. Det vil jeg gøre ved blot at stille de to følgende lydklip over for hinanden. Årsagerne til de – skal vi sige – lettere divergerende vurderinger af Foghs standhaftighed i værdipolitikken, vil jeg overlade til læserne og i øvrigt henvise til mit forrige indlæg.

Bjarne Steensbeck om Foghs værdipolitik d. 3. april 2009 i BT-TV: Det særlige er, at han har været konsekvent i sin politik, når det handler om værdipolitikken, eksempelvis. Der har han jo ikke svinget, når det handler om – lad os sige – ytringsfriheden. Lyt selv ved at klikke her.

Steensbeck om Foghs værdipolitik i P1-Debat d. 15. november 2009: (…) Hvorimod det er helt anderledes, når man ligesom kommer ned i nogle konkrete sager – værdipolitikken eksempelvis – så synes jeg nok, han i dén grad har svinget. Hør selv her.

Nok om Fogh, i dag havde jeg faktisk planlagt at bringe nogle citater af den nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, fra Niels Krause-Kjærs nye biografi om ham, Lars Løkke – et portræt af Danmarks statsminister. I bogen giver Løkke for første gang et dybere indblik i sine holdninger på det værdipolitiske område. Problemet er bare, at bogen er blevet væk, men jeg satser stærkt på at finde den inden længe, så fique ligado, bleiben Sie dran, stay tuned og hvad det ellers hedder på udenbysk at holde øje med denne blog i de kommende dage.

I øvrigt har jeg en lille sjov anekdote at fortælle om Krause-Kjærs nye bog. Jeg har i lang tid været temmelig interesseret i at læse bogen om landets nye statsminister, så jeg havde allerede længe inden udgivelsesdatoen forhåndsbestilt den hos boghandleren, William Dam. Jeg havde læst, at bogen skulle udkomme d. 29. oktober, så stor var min overraskelse, da jeg fik den med posten d. 24. oktober, der, i parentes bemærket, er min fødselsdag.

Samme dag skrev bloggeren Jarl Cordua et indlæg om de mange politisk relaterede bøger, der ville udkomme i efteråret, herunder altså også biografien om Løkke. Da jeg vidste, der var mange andre end mig, der ventede i spænding på at lære landets nye statsminister bedre at kende, skrev jeg en kommentar, hvori jeg fortalte, at bogen – stik imod den officielle udmelding – allerede var udkommet. Den besked faldt ikke i god jord hos bogens forfatter, Niels Krause-Kjær, der dagen efter skrev følgende kommentar: Løkke-bogen udkommer torsdag den 29. oktober. Det må være en særlig tjenesteivrig boghandler, som du har været i kløerne på.

Til det kunne jeg kun svare, som sandt var: Det er muligt, Niels Krause-Kjær, men jeg fik altså din bog i går – og ja, jeg undrede mig også.

Mon ikke William Dam har fået en enkelt telefonopringning fra Krause-Kjærs forlag i den forbindelse? Jeg tror det næsten.

Som et lille kuriosum her til allersidst, kan jeg fortælle, at jeg også har forhåndsbestilt bogen om Fogh – hvilken overraskelse – hos den selvsamme boghandler, William Dam, men på trods af, at den skulle udkomme d. 12. november, altså i torsdags, har jeg endnu ikke modtaget den. So schließt sich der Kreis, som man siger syd for grænsen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: