Posted by: JanChris | 14/11/2009

Marianne Jelved: Repatrieringsstøtte minder om etnisk udrensning!

At (folketings-)medlemmer af Det Radikale Venstre har en lettere forvrænget virkelighedsopfattelse er ikke ligefrem Breaking News, men Marianne Jelveds seneste udgydelser fortjener alligevel en smule opmærksomhed. Her tænker jeg ikke på hendes kritik af, at SF lader som om, de går ind for en humanistisk udlændingepolitik, men i virkeligheden står for det stik modsatte. Så vidt jeg kan se, er det lige omvendt: SF siger, de repræsenterer en stram politik på området, men Kamal Qureshi, Anne Baastrup etc. er ikke desto mindre garanter for åbne grænser, høje sociale ydelser, offertænkning og alle de andre ting, der har plaget Danmark i årtier.

Nej, den udtalelse fra Marianne Jelved, der virkelig fik mig til at spærre øjnene op, var hendes nylige sammenligning i Politiken mellem den repatrieringsstøtte, regeringen og Dansk Folkeparti netop er blevet enige om i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, og etnisk udrensning. Ja, du læser rigtigt: Det at give mennesker tilbudet om at rejse frivilligt hjem til deres oprindelseslande, som de pågældende personer uden tvivl føler sig meget tættere knyttede til end Danmark, mod til gengæld at få en check på 117.000 kr,  er at sidestille med etnisk udrensning, altså noget i stil med holocaust eller borgerkrigen i Ex-Jugoslavien. Man får altså associationer til gaskamre, massehenrettelser, massegrave etc. 

Jelved

Weekendavisens omtale af Jelveds udtalelse

Måske er det bare mig, Marianne Jelved, men jeg har lidt svært ved at se nogen umiddelbar parallel og ikke nok med det: Når man tænker på, hvad personer på højrefløjen de seneste mange år er blevet kritiseret- og i adskillige tilfælde retsforfulgt for, kan man vist godt tillade sig at påstå, at udtalelsen er mere end grov nok til at blive genstand for domstolsprøvelse. Vi ved, at det er relativ nemt at få indvandrings- og islamkritikere dømt i det danske retssystem og, at man omvendt kan tillade sig næsten alt på den modsatte fløj, men det ville være spændende at se, om der trods alt også er grænser for, hvordan man kan gebærde sig på den rigtige side af det politiske spektrum.


Kommentarer

  1. Godt indlæg. Jeg var også forbløffet over Jelveds tåbelige udtalelse.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: