Posted by: JanChris | 14/11/2009

Forfatter til bog om Fogh ændrer opfattelse af eks-statsministeren under skriveprocessen – p.g.a. Omnial?

Har han ladet sig inspirere af objektet for det bogprojekt, han sammen med en anden journalist, Troels Mylenberg, var igang med, eller er han simpelthen bare blevet klogere under skriveprocessen? Hvorom alting er, er det et faktum, at Bjarne Steensbeck fra Berlingske Tidende d. 3. april i BT-TV hos Jeppe Nybroe (ham I ved nok) om vejrhanen, Anders Fogh Rasmussen, udtalte, at Det særlige er, at han har været konsekvent i sin politik, når det handler om værdipolitikken, eksempelvis. Der har han jo ikke svinget, når det handler om – lad os sige – ytringsfriheden. Hør selv ved at klikke her. Steensbeck tilføjer lidt senere under interviewet: Der er områder, hvor han ikke er gået på kompromis, og det er så det, vi taler om med værdipolitikken. Kan høres ved at klikke her.

Lidt mere end syv måneder senere var Steensbeck så, sammen med Troels Mylenberg, på besøg i Go’ Morgen Danmark, og nu var billedet af Foghs optræden i værdipolitikken pludselig et helt andet. Den følgende udtalelse fra Steensbeck kommer på et tidspunkt, da han skal forklare, hvordan Fogh har det med at ændre holdning alt efter, hvordan de politiske- og karrieremæssige vinde blæser:  (…) Et andet eksempel er sådan lidt mere seriøst, og det er sådan inden for den politiske substans: Muhammed-krisen. Jeg tror, hvis man spørger folk i dag, så vil alle sige: Muhammed-krisen, der stod Fogh fast, men det gjorde han ikke. Steensbeck og Mylenberg fortsætter derefter med at fortælle om et interview, Fogh gav til Jyllands-Posten under Muhammed-krisen, hvor han fremstod som en nærmest hensynsløs forsvarer af ytringsfriheden og endda gik så vidt som til at sige, at hvis ikke vi havde haft folk som Muhammed-tegnerne igennem historien, ville vi stadig den dag i dag gå rundt og sige, at jorden er flad. Som bekendt fik piben senere – i nogle tilfælde også nærmest samtidig – en anden lyd, specielt når Fogh optrådte på den internationale scene. Hør dette lange lydklip med Steensbeck og Mylenberg ved at klikke her.

Steensbeck, Mylenberg

Steensbeck (tv.) og Mylenberg i Go' Morgen Danmark.

Nu tilbage til Steensbeck: Hvad eller hvem kan det mon tænkes at være, der har givet ham den nye indsigt i perioden mellem interviewet til BT-TV og besøget i Go’ Morgen Danmark? Det kan jeg selvsagt ikke vide med sikkerhed, men jeg kan dog sige så meget, at jeg sendte den nedenstående mail til ham d. 4. april, altså dagen efter interviewet hos BT-TV.

Hej
 
Jeg har netop set videoklippene på BT’s hjemmeside om den nye bog, du er ved at skrive sammen med Troels Mylenberg. Du siger bl.a., at Fogh har skiftet holdning mange gange på en masse områder, men ikke i værdipolitikken. Jeg er nødt til at sige, at påstanden er lodret forkert. Læs f.eks. de to nedenstående artikler på min blog:
https://omnial.wordpress.com/2006/10/28/anders-fogh-venstres-vejrhane/
https://omnial.wordpress.com/2008/03/19/k%c3%a6re-geert-wilders/
 
Med venlig hilsen
 
Jan Christensen

Jeg fik aldrig noget svar – det havde jeg heller ikke forventet – men mon ikke, min lille e-mail har fået Steensbeck og Mylenberg til at undersøge deres tese om Foghs standhaftighed i værdipolitikken en ekstra gang?

Under alle omstændigheder er der ikke noget som helst galt med at blive klogere, men det er alligevel noget bekymrende, at det, der i årevis har været almindelig kendt i store dele af den danske blogosfære – nemlig, at Fogh var en vejrhane af dimensioner i udlændinge-/værdipolitikken – indtil for ganske nylig ikke var gået op for to af Danmarks angiveligt dygtigste journalister, der har haft deres daglige gang på Christiansborg i årevis. Hvordan kan det lade sig gøre? I denne sammenhæng er det vigtigt at understrege, at Steensbeck og Mylenberg bestemt ikke har været ene om at have en glansbilledeagtig opfattelse af Foghs principfasthed i værdipolitikken. Det har tværtimod været en næsten indforstået sandhed i stort set alle danske medier, at sådan var det bare. Selv en ellers så kritisk kommentator som Mikael Jalving har gentagne gange rost Fogh for netop altid at stå fast ved sit forsvar for ytringsfriheden, specielt under Muhammed-krisen.

Når Fogh har haft held med at sælge sin vejrhanestrategi som principfasthed i den danske medieverden, skyldes det stor dygtighed fra hans egen og hans rådgiveres side, men der er også grund til at kritisere de politiske journalister her i landet. Kun en meget indspist branche, hvor det er småt med nye impulser, kan undgå at blive opmærksom på et sådant dobbeltspil i så lang tid. Men under alle omstændigheder bekræfter sagen det, alle vi islam- og indvandringskritiske bloggere længe har vidst: Sandheden finder du KUN i blogosfæren!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: