Posted by: JanChris | 21/10/2009

Islam har stået højt på dagsordenen i Tyskland i mange år

Der har været megen virak i Tyskland de seneste uger om et interview med medlem af den tyske forbundsbanks bestyrelse og tidligere finans-senator i Berlin, Thilo Sarrazin. Bl.a. har følgende udtalelser bragt sindene i vores naboland i kog:

(…) Jeg behøver ikke at anerkende nogen, der lever af staten, men afviser den, ikke sørger for uddannelsen af deres børn og hele tiden producerer nye tørklædeklædte piger.

(…) Tyrkerne erobrer Tyskland på samme måde som kosovarerne har erobret Kosovo: Ved hjælp af en højere fødselsrate.

(…) Størstedelen af arabere og tyrkere i denne by (Berlin) har ingen produktiv funktion ud over at bidrage til frugt- og grøntsagshandlen.

I modsætning til Sverige, hvor et efter danske forhold harmløst debatindlæg af Sverige-demokraternas formand, Jimmi Åkesson, i Aftonbladet udløste en rasende unison modreaktion fra hele det politiske spektrum og den samlede medieverden, fik Sarrazin overraskende megen støtte fra bl.a. intellektuelle, forfattere, forskere etc. i den tyske offentlighed, og ikke mindst kunne han glæde sig over støtte i befolkningen. En meningsmåling i Bild am Sonntag viste, at 51% af tyskerne bakker ham op, og på avisens hjemmeside er tallet sågar 83% i skrivende stund. Selvfølgelig er han også blevet mødt af voldsom kritik fra flere sider, bl.a. det jødiske centralråd, der smagfuldt sammenligner Sarrazin med Goebbels, Göring og Hitler, men det offentlige ekko har langtfra været så ensidigt, som man på forhånd kunne frygte.

Det faktum harmonerer ikke rigtigt med det billede, bl.a. Politikens korrespondent i Tyskland, Peter Wivel, forsøger at tegne af situationen: Befolkningen interesserer sig ikke for islam og den muslimske indvandring. Wivels påstand er selvfølgelig lodret forkert. Jeg har fulgt med i den tyske debat siden 1992, og tyskerne er, ligesom danskerne og indbyggerne i alle andre lande, der har oplevet stor indvandring fra Afrika og Mellemøsten, brændende optagede af problematikken. Det kan man bl.a. se på en lang række debatfora og avishjemmesider på nettet, hvor emnet debatteres heftigt.

I modsætning til, hvad mange tror, diskuteres islam også livligt i de tyske medier, også i de allerstørste aviser. Godt nok foregår debatten på et mere overordnet plan end i Danmark p.g.a. Tysklands problematiske fortid, men den finder i dén grad sted. Kunne man f.eks. forestille sig nedenstående overskrift i et svensk nyhedsmagasin, som det var tilfældet i Stern for lidt mere end to år siden? Næppe.

Stern

Eller hvad med følgende overskrift fra Europas bedst sælgende avis, Bild-Zeitung, (hverdags- og lørdagsudgaven af Bild am Sonntag) under Muhammed-krisen i 2006: Müssen wir uns vor dem Islam fürchten? (Skal vi frygte islam?).

Se også: Interview med Peter Wivel i Deadline d. 11. oktober. Klik her.

Balders Blog skriver om sagen her.


Kommentarer

  1. Disse venstreorienterede præster er ifølge deres politiske orientering islamofile, hvilket blokere for enhver rationel tankegang.

  2. […] 21 oktober 2009 – Islam har været højt på dagsordenen i Tyskland i mange år (Sarrazin, […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: