Posted by: JanChris | 12/10/2009

Historisk oprejsning til Dansk Folkeparti

I går, søndag d. 11. oktober, var en historisk dag i dansk presse. I programmet, Presselogen, på TV2 News erkendte fire indflydelsesrige medierepræsentanter, nyhedschef Ulrik Haagerup fra DR, Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, Chefredaktør Bent Falbert fra Ekstra Bladet og – du læser rigtigt – Politikens ditto, Tøger Seidenfaden, at de danske medier i lang tid ikke behandlede Dansk Folkeparti ordentligt. Seidenfaden havde selvfølgelig sine forbehold: Det var kun i begyndelsen af DF’s historie, og det samme er tilfældet for alle nye partier på yderfløjene, bedyrede han og undlod ikke at fortælle, at han stadig mente, DF var et racistisk og fremmedfjendsk parti.

Også Søren Espersen deltog i programmet, og den tidligere pressechef for DF og nuværende udenrigsordfører gjorde en rigtig god figur. Bl.a. forklarede han, hvordan det foregår, når udenlandske journalister skriver artikler, der indeholder skarp kritik af den racisme, Dansk Folkeparti angiveligt er bannerfører for her i landet: De pågældende taler med Tøger Seidenfaden, der fortæller dem, hvor racistisk og fremmedfjendsk DF er. Velinformerede om tingenes rette sammenhæng tager de udenlandske journalister derefter hjem – selvsagt uden at have givet Dansk Folkeparti mulighed for at forsvare sig – og gengiver Seidenfadens ord i deres artikler. Efter offentliggørelsen af de velafbalancerede indlæg omtales de så i Politiken under store overskrifter á la: Anset * avis anklager DF for at være racistisk og fremmedfjendsk.

Det mest overraskende for mig ved udsendelsen var dog, at Ulrik Haagerup viste sig ikke at være den politisk korrekte nyhedschef, jeg havde forestillet mig. Det ændrer imidlertid ikke ved, at jeg ikke synes, DR’s nyhedsdækning er blevet bedre efter hans tiltræden.

Også i radioen var der denne søndag oprejsning til Dansk Folkeparti. Både kommunikationsrådgiver, Peter Goll, og journalist Christine Cordsen fra Politiken gav i P1-Debat Søndag uden videre Søren Espersen ret i hans påstand om, at DR’s drama-afdeling har en udpræget tendens til at lade personer og partier, der meget lidt diskret sættes i relation til virkelighedens Dansk Folkeparti, fremstå som den rendyrkede ondskab.

Selvom dansk presse stadig på mange områder er meget venstreorienteret, er det glædeligt at konstatere, at der trods alt finder en vis selvransagelse sted hos de toneangivende medier, og under alle omstændigheder er situationen meget bedre end i næsten alle andre vesteuropæiske lande, herunder ikke mindst i det håbløse tilfælde Sverige.

Se Presselogen ved at klikke her. (Jeg anbefaler, at man henter programmet ned på sin harddisk først med Orbit Downloader).

P1-Debat Søndag kan høres her.


Responses

 1. […] I går, søndag d. 11. oktober, var en historisk dag i dansk presse. I programmet, Presselogen, på TV2 News erkendte fire indflydelsesrige medierepræsentanter, nyhedschef Ulrik Haagerup fra DR, Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, Chefredaktør Bent Falbert fra Ekstra Bladet og – du læser rigtigt – Politikens ditto, Tøger Seidenfaden, at de danske medier i lang tid ikke behandlede Dansk Folkeparti ordentligt. Seidenfaden havde selvfølgelig sine forbehold: Det var kun i begyndelsen af DF’s historie, og det samme er tilfældet for alle nye partier, bedyrede han og undlod ikke at fortælle, at han stadig mente, DF var et racistisk og fremmedfjendsk parti. Også Søren Espersen deltog i programmet, og den tidligere pressechef for DF og nuværende udenrigsordfører gjorde en rigtig god figur. Se Presselogen via Omnial. […]

 2. […] https://omnial.wordpress.com/2009/10/12/historisk-oprejsning-til-dansk-folkeparti/ […]

 3. Får DF så en offentlig og uforbeholden undskyldning af de skyldige? Jeg tvivler..
  Er der nogen, der skyldbetynget og som følge af diskriminationen, tager sit gode tøj og fratræder deres stilling? Næppe..

 4. Jeg tror, den udgave af Presselogen vil være det nærmeste, DF nogensinde kommer på at få en undskyldning, og man kan jo ikke – som det er tilfældet med Seidenfaden og ligesindede – have dårlig samvittighed, når man blot har kæmpet en retfærdig kamp mod det onde…

  • Jeg er bange for, at du har ret i den antagelse. Men det ville klæde programværterne og de programansvarlige at beklæde panelet med en større diversitet af politiske standpunkter.
   Nu kender jeg ikke programmet, da jeg ikke er i besiddelse af et TV-apparat.
   Men det ændrer ikke på, at MSM (Main Stream Media) desværre ikke formår at producere politisk neutrale programmer i en grad, så de også lever op til public service-forpligtelserne.

 5. Silketråden lyver og fordrejer, som sædvanligt. Det er mig en gåde, hvordan en selvudnævnt intellektuel kan udtale, “at det kun var i starten, at man kørte organiseret hetz mod DF og at det er naturligt, at alle nye partier udsættes for det”. Manden lyver, så han selv tror på det. Spradebassen hetzede da ikke spor, da hans ekstremistiske skødehund Rune Engelbreth stiftede det totalt latterlige og overflødige Minoritetspartiet.
  Hvem husker ikke fjolsets pinlige valgkamp.
  Læs Geoffrey Cain “Ondskabens Ikon” og se sandheden.
  Så kan Silketråden lyve alt det, han vil.
  Manden er en skamplet på journalist-standen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: