Posted by: JanChris | 24/08/2009

DR’s meningsmangfoldighed: Invitér fire chefredaktører, der er rørende enige

I går havde DR2’s Deadline, med Kurt Strand som vært, samlet fire chefredaktører, Lisbeth Godmother Knudsen fra Berlingske Tidende, Tøger Seid-en-faden fra Politiken, Poul Madsen fra Ekstra-Bladet og Erik Bjerager fra Kristeligt Dagblad, for at tale om burka-debatten i den forgangne uge. De var alle – ligesom det i øvrigt fremgik, at Kurt Strand var – rørende enige om, at det konservative forslag om et burka-forbud var populistisk og udtryk for en proportionsforvrængning af dimensioner, fordi vi i øjeblikket i Danmark har langt alvorligere og vigtigere ting på dagsordenen, såsom klimatopmødet, den økonomiske krise og behovet for velfærdsreformer.

Lisbeth Knudsen i Deadline - igen uden burka.
Lisbeth Knudsen i Deadline – igen uden burka.

Det er helt legitimt og langt hen ad vejen også ganske forståeligt, at de fire chefredaktører og studieværten antager det ovennævnte synspunkt, men man kan ikke lade være med at spørge Deadline-redaktionen om, hvorfor man vælger at invitere fire chefredaktører, der unisono har samme holdning til burka-debatten? Er det et udtryk for den meningsmangfoldighed, DR er forpligtet til at levere til licensbetalerne? Eller skal sandheden findes i det faktum, at man simpelthen ikke kunne opdrive én eneste chefredaktør i det ganske, danske land, der er fortaler for et burkaforbud? Hvad enten den ene eller anden tese er rigtig, er det under alle omstændigheder et skræmmende scenario.

Deadline-udsendelsen kan ses ved at klikke her.

P.S: Jeg har for nylig modtaget den halvårlige licensopkrævning fra DR. Regningen lyder på 1116,67 kr., men så er der altså også meningsmangfoldighed á la Lisbeth Knudsen og Tøger Seid-en-faden for alle pengene.


Kommentarer

  1. Befolkningstal nævnes aldrig:
    http://jp.dk/indland/trafik/article1696090.ece

  2. Du har helt ret. Det emne taler man aldrig om, selvom enhver kan se, hvor det bærer hen. I den sammenhæng er religionen islam og den katolske kirke, herunder ikke mindst paven, i høj grad medskyldige.

  3. Gratis prævention og betalt sterilisation i U-landene ville være et ganske stort skridt i den rigtige retning.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: