Posted by: JanChris | 19/08/2009

Kommentar til konservativ kronik om Dansk Folkeparti

Nedenfor følger en kommentar til René Offersen, formand for De Konservative i København, der har skrevet en kronik til dagens udgave af Berlingske Tidende, hvori han advokerer for, at hans parti ikke skal rykke tættere på Dansk Folkeparti og i øvrigt forsøger at tegne et meget negativt-, man kunne også sige perfidt, billede af Pia Kjærsgaard og co. Læs selv kronikken ved at klikke her.

Lad mig først minde René Offersen om, at hans parti, De Konservative, fik 10,4% af stemmerne ved sidste Folketingsvalg, mens Dansk Folkeparti fik 13,9% og dermed er 1/3 større end det lille regeringsparti. Selvom De Konservative altså har de helt rigtige holdninger og det rette menneskesyn á la Offersen er tilslutningen stadig relativ lille. Tankevækkende, ikke?

Med det in mente, må det være legitimt at spørge, hvorfor det egentlig er De Konservative – med Søren Espersens ord et latterligt lille parti – og ikke Dansk Folkeparti, der sidder i regering? Ja, der er EU-problematikken, men DF er jo ikke imod EU, som mange ellers tror, så den er vel ikke en uoverskuelig forhindring?

Nej, problemet er, at offentlighedens syn på DF takket være en meget effektiv propaganda/hetz mod partiet på bl.a. uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser og ikke mindst i medierne er ekstrem negativt. En stor del af den danske befolkning nærer et indædt-, ja nærmest grænseløst had til Dansk Folkeparti. Prøv bare at læse diverse kommentarer på bl.a. Berlingske Tidende, Information og Politikens hjemmesider.

Når det er sagt, ved stort set alle voksne danskere godt inderst inde, at DF har ret i meget af det, partiet har stået for siden sin stiftelse i 1995. Det er da heller ikke uden grund, at selv de tidligere så indvandringsbegejstrede partier som Offersens Konservative, Socialdemokraterne og SF i dag – i hvert fald retorisk – mere og mere kommer til at ligne DF. At specielt Villy Søvndals SF kan gå voldsomt frem i vælgertilslutning, blot fordi partiformanden beder den islamistiske organisation, Hizb-ut-Tahrir, gå ad helvede til tyder på den ene side på, at islam/indvandringsproblematikken også spiller en enorm rolle for vælgerne på venstrefløjen, men indikerer på den anden side samtidig, at forbeholdene mod DF vitterligt er enorme, for kun de færreste tror formentlig på, at Søvndal i realiteten kan- eller vil gøre noget ved problemerne, mens DF i årevis har vist, at partiet kan omsætte sine tanker til konkret lovgivning.

Forudsigeligt nok nævner René Offersen en række sager, fremtrædende DF-politikere har været indblandet i. For at lave en hurtig gennemgang af de tre eksempler, kan man sige, at Messerschmidt og Camre måske nok var unuancerede og upræcise i deres udsagn, men faktum er, at de havde ret i substansen: Det er hævet over enhver tvivl, at en ikke-ubetydelig del af muslimerne i Vesten ønsker at indføre sharia-lovgivning, ifølge hvilken kristne er andenrangsmennesker, og multikulturelle samfund har de facto en langt højere vold- og voldtægtsrate end monokulturelle, som Messerschmidt i sin tid påstod. M.h.t. sagen mod Pia Kjærsgaard, krævede det som nævnt en omdefinition af ordet racisme for at få hende dømt for selvsamme.

Bortset fra det, kunne jeg godt tænke mig at høre fra René Offersen, hvor det er, DF har taget fejl i sine udmeldinger om udviklingen i Danmark og andre vestlige lande de sidste mange år? Har vi ikke oplevet en tiltagende religiøs fundamentalisme? Stiller muslimer ikke ganske rigtigt flere og flere særkrav med baggrund i deres religion? Har muslimske indvandrere ikke en meget højere vold- og voldtægtsrate end etniske danskere? Gør indvandrere fra mellemøstlige/afrikanske lande sig ikke langt oftere skyld i socialt bedrageri end etniske danskere? Koster indvandrere fra tredjeverdenslande ikke den danske statskasse et stort tocifret milliardbeløb hvert eneste år? Hvis Offersen kan svare ja til de spørgsmål, er DF så ikke et nødvendigt parti? 

Til allersidst et godt råd til Offersen og hans partikollega, Peter Norsk: Når nu I er så forfærdede over Dansk Folkepartis retorik, ville det gavne jeres troværdighed, hvis I selv holdt en nogenlunde anstændig tone, når I omtalte partiet. Som dagens kronik i Berlingske Tidende er endnu et eksempel på, har I begge stået bag en lang række perfide racisme- og nazisme-insinuationer rettet mod DF. Med et pænt ord kunne man godt betegne jer som hyklere. 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: