Posted by: JanChris | 17/08/2009

Khader vil forbyde burkaer – for to år siden var han imod DF-forslag

Gode, gamle Naser Khader er tilbage i mediernes søgelys – i hvert fald for en kort bemærkning – med et forslag om at forbyde burkaer. Khader, uofficiel dansk mester i disciplinen partiskift på tid med fire partier på mindre end to år, var i 2007, umiddelbart efter stiftelsen af Ny Alliance, imod et forslag om bl.a. at forbyde burkaer – men det var jo selvfølgelig også DF, der stillede det.

I det hele taget er der grund til at vise forståelse for Naser Khader: Han har – ligesom sit parti – hårdt brug for at profilere sig med en sag, der giver genlyd i medierne og er nem at forsvare i offentligheden. Omnial er for sit vedkommende ikke ubetinget tilhænger af et burkaforbud, for i nogle tilfælde – det gælder både kvinder og mænd – er det faktisk at foretrække, hvis man kan se så lidt som muligt af de pågældende personer. F.eks. tror jeg, mange mennesker, der omgås Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden til daglig, ville sætte pris på, hvis de to chefredaktører var iklædt burkaer. Det må altså komme an på den enkelte person, om der skal være burkaforbud eller burkapåbud.

Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden - i særlige tilfælde går Omnial ind for burkapåbud.

Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden - i særlige tilfælde går Omnial ind for burkapåbud.

Af frygt for at miste vælgere til Khaders Konservative og højrefløjen i almindelighed er Socialdemokraterne straks hoppet med på vognen og støtter nu forslaget  – i hvert fald fra ledelsens side. Folketingsgruppen som helhed er derimod som sædvanlig splittet. Også SF har udtrykt sin forståelse for forslaget, selvom man ikke vil bakke op om det. Derimod er der i skrivende stund endnu ikke kommet nogen udmelding fra Det Radikale Venstres folketingsgruppe, hvor bl.a. Khaders gamle partifælle, Jørgen Poulsen, sidder. Det var ham, der i foråret 2008 sammenlignede Dansk Folkepartis annoncekampagne mod burkaklædte dommere med nazi-propaganda.

P.S: Tak til LFPC fra Snaphanen for hans hjælp med at finde billedet ovenfor af de to chefredaktører.


Kommentarer

  1. Forslaget om særregler må nok afvises, da chefredaktørernes burkaer allerede ligner personerne så en forveksling er ganske nærliggende.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: