Posted by: JanChris | 14/08/2009

Sass Larsen jamrer over “anti-socialdemokratiske” medier

Den 3. august var Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, i sin partiformand Helle Thorning-Schmidts fravær gæst hos Lotte Mejlhede i Tæt på Magten, et politisk sommerprogram på TV2 News. Den hårdt udskældte og ditto pressede Sass Larsen benyttede lejligheden til at skælde ud på de danske medier. Hør selv ved at klikke her, eller læs transkriptionen nedenfor.

Lotte Mejlhede: Føler i jer forfulgte?

Henrik Sass Larsen: (…) Der er en stigende intolerance hos mange af medierne i Danmark. (…) Mange af de folk, som sidder og er kommentatorer og skribenter rundt omkring, er i stigende omfang folk, som er højreorienterede og meget anti-socialdemokratiske.

Lotte Mejlhede: Det er en voldsom anklage.

Sass Larsen: Nej, det er en faktuel optælling. Hvis man kigger igennem de danske medier, så findes der ikke én eneste defensor for socialdemokratisk politik, men i det øjeblik, de borgerlige er i knibe, kan jeg tælle de første 20, som står der hver eneste gang og forsvarer regeringen.  

Lotte  Mejlhede: Spørgsmålet er jo så, om det er fordi, I er for uklare i jeres meldinger og ikke når at få skabt et tilstrækkeligt folkeligt engagement?

Henrik Sass Larsen: Det kunne også være, det bare var slet og ret uretfærdigt. (…) Den mediemagt, der er i Danmark i dag, den er meget, meget uretfærdig fordelt. Kigger man ud over hele den vestlige verden… Der findes ikke ét eneste andet land, hvor man ikke har, om jeg så må sige, en centrum-venstre-avis, som klart støtter centrum-venstre. Det er faktisk ikke muligt at finde. Det er faktisk kun i Danmark.

Sass 

Nu afdøde Svend Auken har tidligere jamret over de uretfærdige tilstande i Danmark, der ifølge ham var værre end i Silvio Berlusconis Italien. Sass Larsens og Aukens klagesang ændrer imidlertid ikke ved, at påstandene er og forbliver latterlige. M.h.t. kommentatorer, er én af de allermest kendte, Peter Mogensen, såmænd socialdemokrat. Han har som bekendt tidligere arbejdet som rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen i hans tid som statsminister, og for ca. trekvart år siden var han sågar meget tæt på at blive valgt til folketingskandidat for Socialdemokraterne i Greve-kredsen, men det hverv gik i stedet til vælgerafskrækkelsesinstrumentet, Bodil Kornbek. Mogensen kan også ses i Tirsdagsanalysen og i det mere kendte program, Mogensen & Kristiansen hver fredag på TV2 News som repræsentant for rød blok. Mogensen er altså uden den mindste tvivl socialdemokrat, men når Sass Larsen ikke regner ham for én af sine egne, hænger det sammen med, at de to ikke kan udstå hinanden. Mogensen ironiserer ofte Sass Larsen i sine programmer og forlanger jævnligt ham og finansordfører Morten Bødskov – også kaldet Tim og Bum efter de to små mus fra Askepot – udskiftet. Sass Larsen mener til gengæld, at Mogensen er Danmarks suverænt dårligste kommentator. Uvenskabet mellem de to stammer helt tilbage fra deres fælles tid i Socialdemokratisk Ungdom i begyndelsen af 90’erne, da de begge kæmpede om at blive formand for organisationen. Den dyst trak Sass Larsen sig i øvrigt sejrrigt ud af.

I sin opgørelse har Sass Larsen åbenbart også glemt Berlingske Tidende, hvor Socialdemokraterne sidder på chefredaktørposten i form af Lisbeth Knudsen, der også er øverste chef for hele Berlingske-koncernen. Hun er som bekendt troende socialdemokrat  og som chefredaktør på Aktuelt stod hun i 1998 bag en pinagtig socialdemokratisk partipropaganda i sin kamp for at få Poul Nyrup Rasmussen genvalgt som statsminister.

Påstanden om, at der ikke findes centrum-venstre-aviser i Danmark er pinlig. Har Sass Larsen hørt om Information, der i løbet af sommeren så sig nødsaget til at skrive artikler, der dementerede Ekstra-Bladets historier om socialt bedrageri blandt herboende irakere. Eller hvad med Politiken, der hader den borgerlige regering og ikke mindst Dansk Folkeparti som pesten. Hvis ikke Politiken er en centrum-venstre-avis, hvad er den så?

B.T’s chefredaktør, Peter Brüchmann, der er håndplukket af Lisbeth Knudsen, er heller ikke ligefrem borgerlig og har direkte sagt, at han bestemt ikke bryder sig om Dansk Folkeparti. Hvad angår Ekstra-Bladet, er det kun, når den øverste chef, Poul Madsen, holder ferie, at avisen – under Bent Falberts ledelse – kan minde en smule om et højreorienteret medie.

Sass Larsen kan heller ikke klage over det hypervenstreorienterede P1, eller det næsten ligeså slemme TV2 News, der først sørgede over Svend Aukens død i dagevis – Kaare R. Skou så på et tidspunkt ud til, at han snart ville begynde at græde – og i går brillerede, specielt personificeret ved journalisten, Lennart Sten, med tåkrummende mikrofonholderi for diverse pseudo-flygtninge, venstre-ekstremister og godhedsapostle i forbindelse med rydningen af Brorsons Kirke i København.

Måske er de ovennævnte medier, journalister og kommentatorer ikke alle ræverøde socialdemokrater i den gængse forstand, men venstreorienterede det er de uden tvivl og at påstå, de danske medier er altovervejende borgerlige er simpelthen latterligt.

Hele udsendelsen med Henrik Sass Larsen kan ses her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: