Posted by: JanChris | 29/05/2009

Løkke & Kjærsgaard tordnede mod Thorning-Schmidt – men Champions League var vigtigere for journalisterne…

Hvis man tror, de danske, politiske journalister – i lighed med de af deres kollegaer, der opdaterer diverse netaviser døgnet rundt – er på arbejde hele tiden, tager man grueligt fejl. For hvordan kan det ellers være, at den samlede danske journaliststand gik glip af den allermest spændende ordveksling under onsdagens Afslutningsdebat i Folketinget?

Følgende scenario udspillede sig fra kl. 20.24 (!) i Folketingssalen, da Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, for første gang (!) blandede sig i debatten for at komme med sin obligatoriske og skingre klagesang om, hvor ligeglad regeringen er med den økonomiske krise, den stigende arbejdsløshed etc. Det fik Lars Løkke til at undre sig højlydt over, hvorfor hun ikke havde taget ordet på et tidligere tidspunkt – ligesom næsten alle andre partiledere, der traditionen tro agerede politiske ordførere på dagen – men blot havde overladt scenen til sin løjtnant, Henrik Sass Larsen. Løkkes undren blev ikke mindre af, at hun trods alt allerede tidligt på formiddagen havde fundet tid til at give interviews til bl.a. TV2 News, hvori hun kritiserede statsministeren for at have for megen makeup på!  Løkkes svada fik Thorning-Schmidt til at gå til modangreb: Hun påpegede, at hun var klar til at duellere med Løkke hvor som helst, når som helst, og tilføjede, at statsministeren to gange i dagene forinden havde sagt nej til at debattere med hende på tv. Løkke gav Thorning-Schmidt svar på tiltale ved drillende at konstatere, at man jo godt kunne diskutere politik, selvom der ikke var tv-kameraer tilstede.

Ordvekslingen fik også Pia Kjærsgaard op ad stolen, og hun brugte det ene minut, der egentlig var beregnet til at stille spørgsmål til statsministeren, på at skælde Thorning-Schmidt hæder og ære fra. Blandt meget andet sagde den ophidsede DF-leder, at det var uhyrligt, at den socialdemokratiske formand ikke havde deltaget i debatten, men heldigvis for Thorning-Schmidt var der altså ingen journalister tilstede i salen så sent en onsdag aften, hvilket selvfølgelig ikke havde noget som helst at gøre med, at der samtidig blev spillet en fodboldkamp i Rom mellem et hold fra England og et andet fra Spanien…

Hvorom alting er: Da Afslutningsdebatten sluttede onsdag aften ca. kl. 22.40, kunne man konstatere, at Helle Thorning-Schmidt havde taget ordet fire gange under debatten, mens tallene for Lars Løkke, Pia Kjærsgaard, Villy Søvndal og Margrethe Vestager var henholdsvis 38, 40, 43 og 38.

Det er ikke uvant for Helle Thorning-Schmidt at blive kritiseret af kollegaer for sin manglende lyst til at debattere i Folketingssalen. I 2005 gik den konservative, Helge Adam Møller, således helt usædvanligt på talerstolen og sagde, det var uværdigt for den socialdemokratiske formand, at hun ikke deltog i debatten, og at han aldrig havde oplevet noget lignende i sin tid i Folketinget (mere end 20 år.) I det hele taget kan Thorning-Schmidts interesse for politik ligge på et meget lille sted, og det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at hun ifølge den politiske netavis Altinget er den af alle partiledere, der er mest fraværende fra afstemninger i Folketingssalen (90%).

P.S: Desværre nåede jeg ikke at få optaget ordvekslingerne mellem Lars Løkke, Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard, hvilket jeg faktisk havde mulighed for. Den transskriberede version er endnu heller ikke lagt ud på Folketingets hjemmeside, så indtil videre bygger denne artikel på min hukommelse, men den – altså artiklen – vil blive opdateret, ligeså snart det er muligt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: